Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 00:03

Γρηγόρης Πουλόπουλος: Έφυγε ένας δημοσιογράφος με ήθος και σεβασμό στον άνθρωπο

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης, έγινε γνωστός ο θάνατος του δημοσιογράφου Γρηγόρη Πουλόπουλου, ενός ανθρώπου που με το ήθος του, τη δημοκρατικότητα και την επάρκειά του αποτελούσε παράδειγμα για τους νεότερους συναδέλφους. Το δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσε ο δημοσιογράφος, επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή”, Θόδωρος Μπρεδήμας, που πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη του, όπως και έγινε…

Ο Γρηγόρης Πουλόπουλος πέθανε σε ηλικία 65 ετών και αφού έδωσε μακροχρόνια σκληρή μάχη με την ασθένεια, έχοντας δίπλα του τις δύο κόρες του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπε για τον Γρηγόρη Πουλόπουλο ότι χρησιμοποιούσε το λόγο με περίσκεψη, ότι λειτουργούσε με αντικειμενικότητα, ότι με τη γενικότερη στάση στη ζωή του είχε κερδίσει το σεβασμό του, παρότι είχαν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα θέματα. Είπε ακόμη ότι είχε δημοσιογραφική πληρότητα, επάρκεια και ήθος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, μιλώντας ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, σημείωσε ότι ο Γρηγόρης Πουλόπουλος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας δημοκράτης, με δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα, ο οποίος ως δημοσιογράφος έβαζε το συμφέρον του απλού πολίτη και του εργαζόμενου στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Σημείωσε ότι εργάστηκε στον “Ριζοσπάστη”, σε υπεύθυνες θέσεις σε τοπικές εφημερίδες και ως διευθυντής της ΕΡΑ.

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας από την πλευρά του τόνισε ότι ο Γρηγόρης Πουλόπουλος άφησε το ξεχωριστό αποτύπωμά του στην τοπική δημοσιογραφία και την τοπική κοινωνία, καθώς και ότι λειτούργησε με επιτυχία ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Καλαμάτας επί της δημαρχοντίας του Γιώργου Κουτσούλη.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής από την εκκλησία του Νεκροταφείου Καλαμάτας.

Στ.Μ.