Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 11:22

Πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών

Πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πρώτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πιθανότατα θα γίνει στις 9 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις συμφορές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Μάνδρα της Αττικής και το Μάτι. Την πρόταση για τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού  θέματος έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος…

Πάντως ο Μιχάλης Αντωνόπουλος κατέθεσε και εγγράφως τη σχετική πρότασή του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Καρατζέα, η οποία έχει ως εξής: “Πρόσφατα η χώρα μας δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα από τις πυρκαγιές της Αττικής με δεκάδες Θύματα συνανθρώπους μας.  Όπως διαφαίνεται η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς σχεδιασμού και συντονισμού για φυσικές καταστροφές καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτες τις πόλεις και τους οικισμούς σε όλη τη χώρα.
Αιτούμεθα κατόπιν και της επισήμανσης-πρότασης που έγινε από τον υπογράφοντα, στο προηγούμενο ΔΣ της 26 Ιουλίου και της αποδοχής της από το δήμαρχο κύριο Νίκα, να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου ΔΣ προς συζήτηση και λήψης απόφασης το παρακάτω θέμα.
Πρόληψη και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο δήμο Καλαμάτας. Υποβολή προτάσεων από τις δημοτικές παρατάξεις – δημοτικούς συμβούλους και λήψη απόφασης.
Μετά τιμής
Αντωνόπουλος Μιχαήλ
Γεωλόγος – Δημοτικός Σύμβουλος”.