Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 12:32

Τρία εκατομμύρια για την Εθνική Οδό στον Ταΰγετο από το Τουριστικό έως την Καλαμάτα

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Νέο σημαντικό έργο στον Ταΰγετο χρηματοδοτείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τη παρεμβάσεις συντήρησης και οδικής ασφάλειας στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης και ειδικότερα στο τμήμα από τα όρια της Λακωνίας μέχρι τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Είναι έργο σημαντικό γιατί και μόνο η θέα των μικρών βράχων που κατρακυλούν και καταλήγουν στο δρόμο λειτουργεί αποτρεπτικά ώστε να επισκεφθεί κόσμος τον ορεινό όγκο.  Για το έργο εγκρίθηκαν 3.000.000 ευρώ, τα οποία κατά κάποιο τρόπο προστίθενται στα άλλα 3.000.000 που ήδη έχουν εγκριθεί για συντηρήσεις και βελτιώσεις στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά της Αλαγονίας…

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, “με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύεται με 3 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση έργων συντήρησης και οδικής ασφάλειας στην οδό Καλαμάτας – Σπάρτης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για τεχνικά έργα στο τμήμα της Εθνικής οδού από τα όρια της Λακωνίας έως την Καλαμάτα, που έχει μήκος 41 χιλιόμετρα.

Τα έργα αφορούν χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό, κατασκευή νέων κόμβων και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν εγκριθεί άλλα 3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας, που συνδέει τις τοπικές κοινότητες και είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Χαρίτσης, ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο συμβάλλει στην ασφάλεια και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Μεσσηνία, αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής”.