Σάββατο, 04 Αυγούστου 2012 04:10

Εγκάρδιος αποχαιρετισμός των ελληνόπουλων της ομογένειας

Βασίλης Μπεμπόνης, νεαρός ομογενής και Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου Βασίλης Μπεμπόνης, νεαρός ομογενής και Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου

ΛΗΞΗ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Η τελετή λήξης του Θερινού Σχολείου, στο οποίο ελληνόπουλα της ομογένειας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας.

Επιβεβαιώθηκε και φέτος ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο και πρωτοποριακό πρόγραμμα, που δίνει την ευκαιρία στους νέους της ομογένειας να γνωρίσουν τις ρίζες τους. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε χάρη στην καλή συνεργασία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, ιδίως του Τμήματος Φιλολογίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο χαιρετισμός που έκανε ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, Βασίλης Μπεμπόνης, ο οποίος τόνισε ότι όλοι οι απόδημοι έχουν αυτή την περίοδο το μυαλό τους και την καρδιά τους στην Ελλάδα που περνάει δύσκολες ώρες. Τόνισε ότι η Ομοσπονδία του είναι αποφασισμένη να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον τόπο, ώστε να προβάλλει τη Μεσσηνία και τα μεσσηνιακά προϊόντα αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους που χειμάζονται περισσότερο. Τόνισε ότι και στην Αμερική η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, συνέστησε όμως να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, σημειώνοντας ότι με αισιοδοξία και προσπάθεια θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση.
Τα παιδιά αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, Δημήτρης Πολίτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Χρήστος Κορομηλάς, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Κωνσταντίνος Νιάρχος.
Σταύρος Μαρτίνος