Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 20:41

Υποθέσεις σαν του Πατσαρίνου έχουν ρημάξει τη Δημόσια Διοίκηση ισχυρίζεται ο δήμαρχος...

“ΘΑ ΧΑΣΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ” 
Κορύφωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη μη νόμιμη απόφασή του για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου από τη θέση τμηματάρχη, επιχείρησε να προβάλει τη συγκεκριμένη υπόθεση ως την αιτία για την κακή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλέον ο δήμαρχος, αν και δεν ανέφερε ο ίδιος το όνομα Νίκος Πατσαρίνος, μίλησε για κομισάριους που χρησιμοποιούν τη Δημόσια Διοίκηση προς όφελος κομματικών μηχανισμών, για προϊστάμενους που λείπουν σχεδόν όλο το χρόνο από τη δουλειά τους, που δεν καθοδηγούν την υπηρεσία τους, που αξιολογούν τους συναδέλφους τους χωρίς να τους γνωρίζουν αλλά παίρνουν και το σχετικό επίδομα. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι αυτά ο κόσμος πρέπει να τα ξέρει, ενώ αμέσως μετά τη δήθεν γενική δήλωσή του για τους προϊσταμένους που δεν πάνε στη δουλειά τους, ευχαρίστησε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας γιατί, όπως είπε, είτε δεν πήραν καν άδεια είτε έλειψαν λίγες ημέρες ώστε να βοηθήσουν το Δήμο και τον κόσμο της πόλης τις ημέρες της τουριστικής αιχμής που είχε τριπλασιαστεί ο πληθυσμός της, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά…

“Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών γίνονται προϊστάμενοι για να είναι παρόντες. Παίρνουν ένα επίδομα επειδή είναι παρόντες και έχουνε μεγαλύτερες ευθύνες. Επομένως όποιοι δεν είναι παρόντες, γιατί λείπουν ως παράδειγμα 200 μέρες το χρόνο, ούτε το επίδομα μπορούν να παίρνουν προφανώς ούτε καθοδήγηση στο προσωπικό κάνουν. Κάποιος άλλος την κάνει, εννοείται” είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνέχισε: “Εγώ ομιλώ για τη Δημόσια Διοίκηση και την αναβάθμισή της. Διότι η Δημόσια Διοίκηση έχει αυτή την κατάντια επειδή όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί με τους κομισάριους χρησιμοποιούν τη Δημόσια Διοίκηση. Να είμαστε διευθυντές χωρίς να παρευρισκόμαστε. Και αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Θέλει διευθυντές και προϊσταμένους που να παρευρίσκονται ή δεν θέλει;”.

Ο δήμαρχος ανέφερε στη συνέχεια ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση εκδώσει η επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία έχει προσφύγει προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Παναγιώτη Νίκα για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου. Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: “ Ό,τι αποφασίσει (η επιτροπή του άρθρου 152). Εγώ δεν είμαι το κράτος. Αν το κράτος μας θέλει να είναι διευθυντές που να μετέχουν σε συμβούλια, να είναι από εδώ, να είναι από εκεί αλλά να μην είναι στη δημόσια διοίκηση, να μην την καθοδηγούν, να μην την κατευθύνουν, να λείπουν και να αξιολογούν παρακαλώ το προσωπικό χωρίς να το ξέρουν, ε ας το κάνει. Ας συνεχίσουμε όπως πάμε. Δεν γλιτώνουμε τα βράχια με τέτοια νοοτροπία. Εγώ ό,τι πει η επιτροπή του 152 θα το εφαρμόσω αλλά εν πάση περιπτώσει οφείλω να έχω μια φωνή για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης”.

Πάντως στο τέλος ο δήμαρχος δήλωσε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να δικαιωθεί ο ίδιος σε αυτή υπόθεση, επέμεινε όμως ότι τουλάχιστον μίλησε για αυτή την πληγή της δημόσιας διοίκησης: “Έχετε δει καμία ιδιωτική επιχείρηση να έχει διευθυντή που να μην κάνει τον διευθυντή; Το ρημαγμένο Δημόσιο που τα ανέχεται όλα αυτά... Εγώ καταλαβαίνω ότι τα κόμματα θέλουν να έχουν και διευθυντή για να έχουν μεγαλύτερη επιρροή, όχι για τίποτα άλλο και να μην πηγαίνει κιόλας. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα χάσω ασφαλώς αλλά το είπα. Είπα για μια πληγή του δημοσίου. Ε όποιος θέλει αυτό να το στηρίξει ας το κάνει, διαφορετικά πηγαίνουμε όπως πηγαίνουμε”.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας και τις ευχαριστίες του που δεν έλειψαν το καλοκαίρι από τη δουλειά τους ο κ. Νίκας σημείωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας διότι βοήθησαν στην καλή λειτουργία του Δήμου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ,όπου είχε σε κάποιες μέρες τριπλασιαστεί ο πληθυσμός της Καλαμάτας. Δεν πήραν άδεια κάποιοι καθόλου ή κάποιοι πήραν ελάχιστες μέρες και το έκαναν για να βοηθήσουν και το Δήμο και τον κόσμο, όταν άλλες υπηρεσίες και σε επίπεδο υπουργείων είχαν κατεβάσει ρολά. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου”.

Στ.Μ.