Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 14:44

“Παρών” ο Νίκος Μπασακίδης για την εποχή μετά τον Παναγιώτη Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Είμαι είκοσι χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν νιώθω αδύναμος για τίποτα”, δήλωσε ο Νίκος Μπασακίδης, απαντώντας στην ερώτηση του Ηλία Μαραβά, το πρωί στη ραδιοφωνική του εκπομπή στην ΕΡΤ Καλαμάτας, για το αν ενδιαφέρεται να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης στην περίπτωση που αποχωρήσει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας…

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπασακίδης, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού: “Η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου για το Δήμο της Καλαμάτας, του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν είναι αποτέλεσμα των προσωπικών επιθυμιών κανενός από εμάς. Είναι αποτέλεσμα διεργασιών και πολλών άλλων παραγόντων, που θα πρέπει να συγκλίνουν προς ένα πρόσωπο που θα ικανοποιεί όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα τεθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης - στοχοθεσία, πρόγραμμα. Όλα αυτά έχουν να παίξουν το δικό τους ρόλο. Η προσωπική μου επιθυμία σε αυτή τη φάση δεν παίζει κατ’ εμέ ιδιαίτερο ρόλο. Όμως είμαι 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν νιώθω αδύναμος για τίποτα”.

Ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ακόμη ότι με τον Κλεισθένη, το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει το Δήμο θα πρέπει να διαμορφώσει το σχεδιασμό της έτσι ώστε να υπάρχει ανοιχτό ένα πλαίσιο συνεργασιών, τις οποίες επιβάλλει η απλή αναλογική, βασισμένο σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.