Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 23:02

Ύμνοι Άδωνι και Νίκα στον Αντώνη Σαμαρά και επίθεση στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 
Άδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Νίκας ύμνησαν χθες το βράδυ τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη συνεστίαση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θυσίασε μέχρι και την υγεία του για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί την προσφορά και την αυτοθυσία του πρώην πρωθυπουργού. Για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δύο, ιδιαίτερα όμως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισαν ότι έχουν οδηγήσει τη χώρα σε φοβερά αδιέξοδα, κυρίως όμως σε εθνικά αδιέξοδα…

Στη συνεστίαση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλαμάτας της Ν.Δ. παραβρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέχτηκε αγκαλιές και φιλιά από μέλη και στελέχη του κόμματος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης, ξεκίνησε αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος χθες τον καλωσόρισε στην Καλαμάτα με ένα του άρθρο, στο οποίο τον καλούσε να επισκεφθεί τα έργα της κυβέρνησης στη Μεσσηνία. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. λοιπόν τόνισε ότι δεν είχε να επισκεφθεί κανένα έργο διότι όλα όσα αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι έργα του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία προσπάθησε στη συνέχεια να τα οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι με τη φόρα που έχει πάρει ο πρωθυπουργός σε λίγο θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά και στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, θυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο κατά της ιδιωτικοποίησης όταν ήταν στην αντιπολίτευση και πόσο την υποστηρίζει τώρα.

Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε ότι εκείνος ήταν που ως υπουργός Ναυτιλίας έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς καμία χρονοτριβή, το λιμάνι της Καλαμάτας, κτίρια του παλιού ΠΕΔΥ κ.ά


Νατάσσα Κυριακοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης, Άντζελα Σκλήκα

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν από τη συνεστίαση, πλαισιωμένος από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου και την πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλαμάτας Άντζελα Σκλήκα, αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι εκεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “θα ξεκινήσει τα γνωστά που ξέρει να κάνει, την παροχολογία, τα παραμύθια και τα ψέματα”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτά που κάνει ο πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να κρύψουν ότι η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από την πρόσβαση στις αγορές, ότι το Χρηματιστήριο διανύει τις χειρότερες ημέρες του, ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε τονίζοντας ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσουν “ένα πραγματικά κοστολογημένο πρόγραμμα, όχι σαν το γνωστό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα στηρίζεται στις πραγματικές δυνάμεις της χώρας αλλά και στις μεγάλες δυνατότητες που αυτή η χώρα έχει και παραμένουν αναξιοποίητες”.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε βάρος στην ομιλία του στη συμφωνία της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, ζήτημα για το οποίο είπε ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη η στήριξη της συμφωνίας αυτής από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς. Σχολίασε δε ότι “έπρεπε να έρθει μια κυβέρνηση της αριστεράς για να μας εξηγήσει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της Ελλάδας. Είναι ένα καλό της κυβέρνησης Τσίπρα ότι έπεισε τους Έλληνες ότι όλοι αυτοί οι ευρωατλαντικοί θεσμοί το μόνο που σκέπτονται είναι το καλό της χώρας. Ας μιλήσουμε όμως σοβαρά… Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα στήριζαν τη συμφωνία. Αυτοί όλοι πίεζαν την Ελλάδα διαχρονικά να υποχωρήσει στο θέμα των Σκοπίων. Σε αυτούς είπε όχι ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι και είναι βέβαιο ότι όποιος πρωθυπουργός έλεγε ναι θα έπαιρνε τα καλά τους λόγια. Απλώς κανείς προηγούμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν δέχτηκε για να πάρει τα καλά τους λόγια να προκαλέσει μια μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο προτίμησαν τα καλά λόγια από την κ. Μέρκελ και τον κ. Τραμπ από την ιστορία της Ελλάδας. Και θα γι’ αυτό θα κριθούν από τους Έλληνες πολίτες”.

Στ.Μ.