Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:19

Σιδηρόφρακτο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας…

Σιδηρόφρακτο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας…

ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ 
Στην τελική φάση μπαίνει η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη μετατροπή του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων σε ένα σιδηρόφρακτο χώρο, με το πρόσχημα της αποτροπής των βανδαλισμών. Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθεί καθ’ ύψος ο φράχτης στη δυτική πλευρά, θα μπουν και πόρτες και το Πάρκο θα κλείνει τις νύχτες. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται το Πάρκο, δηλαδή τη γενική ανανέωση του πρασίνου του μετά από τρεις δεκαετίες ζωής, δεν είναι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής…

Ειδικότερα από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν σήμερα σχετικά με το Πάρκο τα εξής: “Ουσιαστικός και σε βάθος καθαρισμός και περιποίηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, που περιέλαβε κλαδέματα, καθαρισμό από φύλλα και διάφορα αντικείμενα και γενική τακτοποίηση, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, από συνεργείο δέκα ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Δασαρχείου.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο διαγωνισμός για την αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος φωτισμού του Πάρκου Σιδηροδρόμων. Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, καθώς και η έναρξη των εργασιών θα γίνουν στο προσεχές διάστημα.

Τέλος, αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, που προβλέπει την επέκταση καθ' ύψος της περίφραξης στη δυτική πλευρά του Πάρκου. Με την παρέμβαση αυτή θα τοποθετηθούν και θύρες, ώστε με την πλήρη περίφραξη του Πάρκου αυτό να κλείνει τις νυχτερινές  ώρες για λόγους προστασίας των εκθεμάτων και του αστικού εξοπλισμού”.

Στ.Μ.