Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 15:31

Μειώνονται, ανεπαίσθητα όμως, τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Καλαμάτας

Μειώνονται, ανεπαίσθητα όμως, τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Καλαμάτας

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 
Μειώνονται, έστω και ανεπαίσθητα, τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή. Η μείωση αυτή θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των κατοίκων και επαγγελματιών της Καλαμάτας σε ποσό 60.000 ευρώ περίπου, όταν το σύνολο των εσόδων του Δήμου από τα δημοτικά τέλη ανέρχεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, μειώνονται τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην α’ ζώνη στα 2,16 ευρώ ανά τετραγωνικό (από 2,18 ευρώ), στη β’ ζώνη στα 1,70 ευρώ (από 1,72 ευρώ). Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες μειώνονται τα δημοτικά τέλη για την α’ ζώνη στα 1,57 ευρώ (1,59 ευρώ) και στη β’ ζώνη στα 0,95 ευρώ (από 9,97 ευρώ).

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η στέρηση εσόδων ύψους 60.000 ευρώ που θα προκύψει θα καλυφθεί από την ένταση της προσπάθειας είσπραξης οφειλών με αναγκαστικές διαδικασίες, από τον έλεγχο της φορολογητέας ύλης και από πιο επισταμένους ελέγχους.

Στ.Μ.