Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 16:48

Και επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας - Στόχος η δεξαμενή ψήφων του Παναγιώτη Νίκα

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος ανάμεσα στον Δημήτρη Μπάκα και τον Παναγιώτη Παπαμικρούλη Ο Βασίλης Κοσμόπουλος ανάμεσα στον Δημήτρη Μπάκα και τον Παναγιώτη Παπαμικρούλη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗΣ 
Την κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές του Μάη 2019, με ανεξάρτητο συνδυασμό, τον οποίο όμως ευελπιστούν ότι θα τον στηρίξουν όλα τα κόμματα, ανακοίνωσαν επίσημα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos” ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ως επικεφαλής, ο Δημήτρης Μπάκας και ο Παναγιώτης Παπαμικρούλης. Οι τρεις τους ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης” στις δύο θητείες από το 2003 μέχρι και το 2010. Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, η απουσία τους από το Δήμο αυτά τα οχτώ χρόνια αποσκοπούσε μια προσπάθεια ανασύνταξης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η επιστροφή γίνεται με την δημοτική κίνηση φρέσκια και απολύτως προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες. Ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει η πρώτη δημόσια συνάντηση της Κίνησης, όπου και θα συμμετέχουν πρόσωπα που τη στηρίζουν…

Ενδιαφέρον έχει η ιδιαίτερα ήπια τοποθέτηση του Βασίλη Κοσμόπουλου απέναντι στα πεπραγμένα του απερχόμενου δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα. Φαίνεται ότι η δεξαμενή ψήφων του δημάρχου έχει καθοριστική σημασία για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αυτή τη στιγμή ο κ. Νίκας αποχωρεί, δεν έχει νόημα να κάνουμε μια κριτική στην πορεία που έγινε”. Επιπλέον ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς ο κ. Νίκας έχει τιμηθεί με τρεις θητείες, έχει εκλεγεί από τους Καλαματιανούς, αυτό είναι κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια αποδοχή κάποιου έργου που έχει γίνει”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Βασίλη Κοσμόπουλου και της κίνησής του από το ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος απάντησε ότι “είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα κόμματα, του δημοκρατικού τόξου βέβαια”. Πρόσθεσε ότι “είμαστε μια αυτοδιοικητική κίνηση που κάνει τη δική της προσπάθεια, με τον τρόπο που ξέρει και με τον τρόπο που έχει καταθέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εάν κάποιοι θεωρήσουν ότι πρέπει να μας στηρίξουν, ας μας στηρίξουν. Το θέμα είναι ότι δεν θα έχουν καμία παρέμβαση μέσα στις διαδικασίες συγκρότησης, λειτουργίας της κίνησης. Αυτό είναι αυτονόητο”.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος σημείωσε επίσης ότι ρόλο στην απόφαση για την κάθοδο στις εκλογές έπαιξε και η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος. Είπε ειδικότερα ότι “σαν παράταξη είμασταν υπέρ της απλής αναλογικής. Και τώρα δίνεται η δυνατότητα, μέσα από την απλή αναλογική, αυτό που ευαγγελιζόμασταν να γίνει πραγματικότητα. Αναγνωρίσουμε την τρομακτική δυσκολία υλοποίησής της, όμως φρονούμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Και το λέω αυτό έχοντας βιώσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διάφορες πολύ καλές στιγμές, πολύ άσχημες στιγμές, τη λογική “τα χεράκια πάνω τα χεράκια κάτω”, την έκφραση “η πλειοψηφία ναι, οι μειοψηφίες όχι”. Έχουμε βιώσει να μας προσεγγίζουν δημοτικοί σύμβουλοι στο διάδρομο και να μας λένε “τι ωραία και σωστή η πρότασή σας” αλλά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζουν εντελώς διαφορετικά, γιατί αυτό επέτασε η παραταξιακή τους λογική. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι τώρα έχουν αλλάξει οι συνθήκες, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες να κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια”.

Ακόμη ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν προηγήθηκαν, της απόφασης να είναι υποψήφιος δήμαρχος, επαφές με τους εκπροσώπους άλλων πρωτοβουλιών για το Δήμο Καλαμάτας, σχολίασε ότι “όλοι όσοι ενδιαφέρονται έχουν συζητήσει με πάρα πολλούς. Από εκεί και ύστερα έρχεται η στιγμή που καθένας παίρνει τις αποφάσεις του για το επόμενο βήμα. Δεν είναι κάτι κρυφό, υποθέτω ότι όλοι έχουν μιλήσει με όλους”.

Τέλος ο Βασίλης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι η νέα κίνηση δεν θα ονομάζεται “Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη”, όπως ονομαζόταν ο παλιός συνδυασμός, λέγοντας ότι η “Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη” έγραψε τη δική της ιστορία, πέρασε στην ιστορία και γι’ αυτό από εδώ και πέρα πρέπει να βρούμε ένα άλλο τίτλο. Είναι κάτι που στο άμεσο διάστημα θα γίνει”.

Τέλος, ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το έργο του σημείωσε ότι δεν έχει παρακολουθήσει στο βαθμό που θα έπρεπε τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια, σχολίασε ωστόσο ότι “δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία του”.

Στ.Μ.

 

Θα ακολουθήσει ανάρτηση με την εισαγωγική τοποθέτηση του Βασίλη Κοσμόπουλου και τους βασικούς άξονες του στρατηγικού του σχεδιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ