Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 16:42

Τεράστιο το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Πύλο, λέει ο Δήμος

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  
Ότι το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Πύλο είναι τεράστιο, σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε ανακοίνωσή του, με την οποία γνωστοποιεί ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για το θέμα αυτό με εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, της Celestyal Cruises και τοπικών φορέων και αρχών…

Ο Δήμος ανακοινώνει ότι θα ετοιμάσει φάκελο για την προσέλκυση εταιριών κρουαζιέρας στην Πύλο και πως για το σκοπό αυτό θα υπάρξει προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής.

Ειδικότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται ότι “σύσκεψη εργασίας που αφορούσε στην υποδομή του λιμανιού της Πύλου και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, του Γενικού Διευθυντή της Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας, Ναυάρχου ε.α Αντώνη Καλούδη και του Αντιπλοιάρχου Celestyal Cruires Βασίλη Γκαζίκα.

Με δεδομένο το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Πύλο, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και για την ανάδειξη και προβολή των  αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: «Σίγουρα υπάρχει πρόθεση να εξετάσουμε το συγκεκριμένο πλαίσιο. Θα δημιουργήσουμε φάκελο για να υπερασπιστούμε τα  προσόντα που έχει η περιοχή μας».

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πύλου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύλου Θεόδωρος Χαραμαράς και τα μέλη, ο Λιμενάρχης Πύλου  Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.