Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 22:25

Το τραγούδι στον Μεσοπόλεμο, η Βέμπο και το Έπος του ‘40

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, προσκάλεσαν τον κόσμο στη μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο Χορού, για τη Σοφία Βέμπο και το τραγούδι στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Ιδιαίτερα ο δήμαρχος τόνισε  ότι στη συναυλία αυτή ο κόσμος θα νιώσει την προσμονή της νίκης την οποία δημιουργούσε η Σοφία Βέμπο με τα τραγούδια της, ενώ ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι θα είναι μια σημαντική εκδήλωση γιατί αναφέρεται σε μεγάλους Έλληνες μουσικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, τη Βέμπο αλλά και τους άλλους δημιουργούς και ερμηνευτές της περιόδου του Μεσοπολέμου, Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλο, Σουγιούλ, Δανάη, Γούναρη, τους οποίους ακούμε και σήμερα με νοσταλγία…

Ο δήμαρχος κ. Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας με τη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμά τη μνήμη της Σοφίας Βέμπο και τη συμβολή της στη ανύψωση του ηθικού των Ελλήνων στην περίοδο του ‘40. Σημείωσε ότι η συναυλία υποστηρίζεται οικονομικά από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ενώ για το εισιτήριο των πέντε ευρώ ανέφερε ότι το ποσό είναι συμβολικό.  


Στην  πάνω φωτογραφία ο Δαυίδ Ναχμίας, σε αυτή ο Θάνος Πολύδωρας και η Μαρία Κανελλοπούλου και κάτω ο Δήμος Βουγιούκας

Ο κ. Γυφτάκης από την πλευρά του πρόσθεσε ότι οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι σημαντικοι καλλιτέχνες και συγκεκριμένα ο πολύ αξιόλογος Δαυίδ Ναχμίας, που έχει την ευθύνη της επιμέλειας, της ενορχήστρωσης και θα παίξει πιάνο. Ερμηνευτές θα είναι η Μαρία Κανελλοπούλου και  ο Θάνος Πολύδωρας, ενώ ακορντεόν θα παίξει ο Δήμος Βουγιούκας.

Η συναυλία στο Μεγαρο Χορού θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ.