Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 14:07

Η παρέλαση στην Καλαμάτα, οι προτροπές για ενότητα, οι πολιτικές αντιθέσεις

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Η Ελλάδα είναι πάλι ισχυρή, τόνισε μετά την παρέλαση στην Καλαμάτα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, πρόσθεσε ότι η χώρα βγήκε από την κατοχή των μνημονίων. Αντίθετα ο πρώην υφυπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, από τη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε να φέτος να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση. Κατά τα άλλα όλοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα για ενότητα…

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδανικές συνθήκες, άριστο καιρό και με πολύ κόσμο στην πλατεία. Η Φιλαρμονική του Δήμου ερμήνευσε πολλές φορές το εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή”, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος στεκόταν στην εξέχουσα θέση της εξέδρας με τους εκπροσώπους των θεσμών, αρχών και σωμάτων της ασφάλειας και του στρατού.

Μετά την παρέλαση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: “Μια μεγάλη επέτειος σήμερα, 78 χρόνια από το όχι κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού. Επίκαιρο όσο ποτέ γιατί βλέπουμε ότι στην Ευρώπη αρχίζουν να πυκνώνουν φωνές μισαλλοδοξίας. Επίκαιρο και γιατί η Ελλάδα μας είναι σήμερα ισχυρή, βγαίνει από μια κρίση μακρόχρονη, επουλώνοντας τις πληγές της, δυνατή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εθνικά μας δίκαια υπερασπίζονται από το διεθνές δίκαιο αλλά και από την ισχύ και τη διεθνή αναγνώριση που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Να είμαστε αισιδόδοι, να είμαστε ενωμένοι, πάντοτε οι Έλληνες όταν ενωθήκαμε μεγαλουργήσαμε”.

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το μήνυμα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι είναι όχι στον υπερπατριωτισμό που θέλουνε μερικοί στα σοβαρά προβλήματα. Η Ελλάδα φέτος στη γιορτή αυτή έχει βγει και από μία άλλη κατοχή, την κατοχή των μνημονίων. Και το βλέπουμε καθημερινά. Μέχρι το τέλος του χρόνου τα νομοσχέδια που θα έρθουν θα είναι φοροελαφρύνσεις. Η Ελλάδα ανακτά τα κυριαρχικά  της δικαιώματα βάσει των διεθνών συνθηκών, όπως για παράδειγμα η επέκταση -και η συζήτηση που θέλουμε να γίνει στη βουλή- των 12 μιλίων στο Ιόνιο, όπως επίσης επαναφέρουμε και συζητούμε πράγματα ξεχασμένα, όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις. Ακόμα και οι φάκελοι της Κύπρου που προχθές παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, ένα αίτημα ανοίγματος των φακέλων της Κύπρου να δούμε τι γινόταν και τι έγινε μέχρι τώρα. Γεωπολιτικά η Ελλάδα είναι ο σταθερός άξονας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο”.

Ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, από την πλευρά του ανέφερε στις δηλώσεις του: “Σήμερα που εορτάζουμε τη μεγάλη νίκη των Ελλήνων κατά των δυνάμεων του άξονα του φασισμού, σήμερα η πατρίδα μας διέρχεται πάλι μεγάλους κινδύνους και δέχεται μεγάλες απειλές. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και κυρίως να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση καινούργια, να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση και αυτοί οι επικίνδυνοι κυβερνήτες για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι να ανακάμψει η οικονομία μας και να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις”.

Τέλος ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης είπε: “Τον καιρό της εθνικής και κοινωνικής αποδόμησης, τον καιρό της πείνας για τον ελληνικό λαό, τον καιρό του ξεπουλήματος πρέπει όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να δείξουμε το εθνικό μας παράστημα όπως το έδειξαν οι προγονοίμας με ηγέτη τους τον τρισμέγιστο Ιωάννη Μεταξά. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, οι καιροί που έρχονται είναι πολύ δύσκολοι και αυτοί που κυβερνούν είναι εθνικά και κοινωνικά κυρίως επικίνδυνοι”.

Στ.Μ.