Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 16:23

Νίκας Τατούλης "μαζί" στην παρέλαση της Καλαμάτας

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 
Πρώτη φορά στη θητεία του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης επέλεξε να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, περιοχή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της δυναμικής για τις περιφερειακές εκλογές του Μάη του 2019, καθώς είναι η πόλη που έχει εκλέξει τρεις φορές δήμαρχο, τις δύο από την πρώτη Κυριακή, τον Παναγιώτη Νίκα, τον νέο του αντίπαλο στην Περιφέρεια…

Παναγιώτης Νίκας και Πέτρος Τατούλης κάθισαν δίπλα δίπλα, όπως άλλωστε ορίζει το πρωτόκολλο, στην εξέδρα με τους εκπροσώπους των θεσμών και αρχών. Δεν συνέβη όμως μεταξύ τους κάτι περισσότερο από τον τυπικό χαιρετισμό. Άλλωστε ο Πέτρος Τατούλης δεν θα μπορούσε και να ασχοληθεί με κάποιον, αφού ο διπλανός του από δεξιά, βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, δεν σταμάτησε να του μιλάει στο αυτί.

Μετά την παρέλαση ο Πέτρος Τατούλης στις δηλώσεις του έκανε την αναμενόμενη αναφορά για την αναγκαιότητα υπέρβασης όσων επιδιώκουν να κρατούν τον τόπο σε ομηρία, ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε και φέτος στον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Ειδικότερα ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: “Όταν οι Γερμανοί μπήκαν με τους Ιταλούς στην Αθήνα ο εκφωνητής του ραδιοφώνου είπε “Έλληνες κρατήστε ψηλά το μήνυμα του Έπους του 40”. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι πλέον διακύβευμα για τη χώρα η απαιτούμενη ενότητα, η υπέρβασις όλων αυτών που θέλουν να κρατούν τον τόπο σε ομηρία και πάλω από όλα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο απαράμιλλος πατριωτισμός, ο ανόθευτος πατριωτισμός, ο ανιδιοτελής πατριωτισμός, αυτός που οδήγησε όλους αυτούς τους ήρωες του 40 στο να ολοκληρώσουν, με το πνεύμα της θυσίας, την ίδια τους την ύπαρξη. Η πατρίδα χρειάζεται ακριβώς μόνο αυτό το ήθος, μόνο αυτό το ύφος. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά”.

Ο δε Παναγιώτης Νίκας δήλωσε: “Θυμόμαστε, γιορτάζουμε και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στιγμές ανάτασης του ελληνισμού και της πατρίδος. Γιορτάζουμε το έπος του 40, το όχι του Ιωάννη Μεταξά, γιορτάζουμε την εθνική αντίσταση, τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους και την αρτιμέλειά τους για την πατρίδα μας. Είναι λίγες οι στιγμές, οι ώρες, οι μέρες ανάτασης τους ελληνισμού. Σήμερα που είμαστε σε δύσκολες ώρες, σε μέρες και χρόνια κατάπτωσης και κρίσης, να θυμόμαστε αυτές τις ημέρες, όπου τα παλικάρια της Ελλάδος, από τα χωριά και τις πόλεις, πήγαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας και έδωσαν ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας, ήθους και πατριωτισμού. Από τις παρελάσεις πάντοτε πρέπει να βγαίνει το νόημα του πατριωτισμού, της προσφοράς προς την πατρίδα. Εύχομαι και του χρόνου η πατρίδα μας να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει και αυτό θα γίνει κατορθωτό με την ενότητα και τον πατριωτισμό όλων μας”.

Δηλώσεις έκανε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία σημείωσε: “Ευλαβείς κληρονομοι της θυσίας των προγόνων μας τιμούμε την 28η οκτωβρίου του 1940, μέρα που είναι ένα ιστορικό μάθημα για όλους μας, που οφείλουμε να το επικαιροποιούμε πάντα. Γιατί η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων τους έδωσε την αναγνώριση διεθνώς αλλά κυρίως διαφυλάξαμε την εθνική ακεραιότητα και την ιστορική μας συνέχεια. Οι Έλληνες, οι νέοι Έλληνες αυτή την παρακαταθήκη οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε, να τη διδάσκουμε στη νέα γενιά και οφείλουμε πάνω απ’ όλα να την τιμούμε με συνέπεια όλοι μας”.

Στ.Μ.