Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 17:47

Ο δήμαρχος ξοδεύει χρήματα του Δήμου για τις πολιτικές του φιλοδοξίες ισχυρίζεται ο Δ. Φαββατάς

Ο δήμαρχος ξοδεύει χρήματα του Δήμου για τις πολιτικές του φιλοδοξίες ισχυρίζεται ο Δ. Φαββατάς

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ 
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας πραγματοποιεί επισκέψεις του σε πόλεις της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Περιφέρειας, με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, υπαινίχθηκε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ο δήμαρχος, όπως καταγγέλλει ο Δημήτρης Φαββατάς, επιτέθηκε εναντίον του χαρακτηρίζοντάς τον ως “χωροφύλακα” και απειλώντας τον για το περιεχόμενο κατάθεσης που έκανε στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας με ανακοίνωσή του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό του χωροφύλακα στο δήμαρχο Καλαμάτας λέγοντας ότι ταιριάζει καλύτερα στη δική του συμπεριφορά και τις δικές του πρακτικές…

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Δημήτρη Φαββατά, με τίτλο “Στηρίζουμε τη διαφάνεια, ελέγχουμε την εξουσία στο Δήμο Καλαμάτας”, έχει ως εξής: “Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας της Πέμπτης, 25ης Οκτωβρίου 2018, μεταξύ των θεμάτων που ήρθαν προς συζήτηση ήταν και εκείνο που αφορούσε στις μετακινήσεις του Δημάρχου Καλαμάτας, οι πιο πολλές από τις οποίες ήταν σε πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου. Μάλιστα, δύο από τις εν λόγω μετακινήσεις έγιναν στην Κόρινθο. Σε παρατήρησή μου ότι τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχός κινείται πιο πολύ σε πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και ότι θα έρθω σε επαφή με το δήμαρχο Κορίνθου, για να πληροφορηθώ για το περιεχόμενο των μεταξύ τους συναντήσεων, ο δήμαρχος Καλαμάτας επετέθη εναντίον χαρακτηρίζοντάς με «χωροφύλακα» και δηλώνοντάς μου ότι θα ελεγχθεί η κατάθεσή  μου στον ανακριτή του Πύργου σχετικά με το θέμα του σκουπιδοεργολάβου της Καλαμάτας.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι απειλές από το δήμαρχο. Πρέπει να καταλάβει όμως ότι ο συνταγματικός και θεσμικός ρόλος της μειοψηφίας είναι να ελέγχει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσω από το δήμαρχο Καλαμάτας να ανακαλέσει τις απειλές εναντίον μου καθώς και να σταματήσει να παριστάνει τον εισαγγελέα. Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό μου ως «χωροφύλακα» του τον επιστρέφω, καθώς θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα στη δική του συμπεριφορά και στις πρακτικές του.

Είναι πάγια πεποίθησή μου ότι οι υπηρεσίες του δήμου πρέπει να είναι ανταποδοτικές προς τους πολίτες και κάθε ευρώ του δήμου Καλαμάτας θα πρέπει να ξοδεύεται για τις ανάγκες των δημοτών και όχι για την προσωπική προβολή και την εξυπηρέτηση πολιτικών φιλοδοξιών κανενός.

 

Δημήτριος Γ. Φαββατάς

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής”