Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 00:49

Επιφυλάξεις για τη θεώρηση εντάλματος 250.000 ευρώ χωρίς να προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος

Επιφυλάξεις για τη θεώρηση εντάλματος 250.000 ευρώ χωρίς να προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τις επιφυλάξεις του, με έμμεσο όμως τρόπο, έδειξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Δημήτρης Φαββατάς, για τη θεώρηση εντάλματος 250.000 ευρώ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για το οποίο όμως δεν είχε προηγηθεί ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος. Το θέμα έθεσε χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος και η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της επιτροπής, αντιδήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο, ήταν ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις γιατί έγινε “συγχωνευμένος” έλεγχος του εντάλματος…

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Φαββατάς, ζήτησε ενημέρωση για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη θεώρηση εντάλματος ύψους 250.000 ευρώ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεωργία Ηλιόπουλου, απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς χθες το πρωί έφτασε θεωρημένο στο Δήμο το ένταλμα.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Γιάννης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε ότι με δική του ευθύνη, λόγω υπέρμετρου φόρτου εργασίας, δεν προηγήθηκε προσυμβατικός έλεγχος του εντάλματος, ενώ επικαλέστηκε και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει τεθεί ο Δήμος για το ζήτημα των σκουπιδιών. 

Στο τέλος ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις και πως η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συγχώνευσε τους ελέγχους του εντάλματος, με το οποίο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Στ.Μ.