Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 21:04

Οι τεχνικές εταιρίες που κάνουν δώρο στο Δήμο μελέτες και ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
“Με συγχωρείτε αλλά οι τεχνικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα”, είπε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στη δωρεάν μελέτη που εκπόνησε ο Μορέας, για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών, για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης. Αμέσως μετά όμως αναφέρθηκε σε τρεις δωρεάν μελέτες που έκαναν εταιρίες για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας!...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας διερωτήθηκε για ποιο λόγο το υπουργείο Υποδομών ανέθεσε στον Μορέα να εκπονήσει τη μελέτη για το δρόμο από την Καλαμάτα μέχρι τη Μεθώνη, τη στιγμή που υπήρχε άλλη μελέτη, αυτή της παραλιακής χάραξης, για την οποία πάντως παρέλειψε να αναφέρει ότι και εκείνη είχε εκπονηθεί δωρεάν από άλλη τεχνική εταιρία. Ο κ. Νίκας σχολίασε, αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, ότι “εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το έργο που έκανε ο Μορέας από τεχνική άποψη”, πρόσθεσε ωστόσο: “με συγχωρείτε αλλά οι τεχνικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Και γι΄ αυτό θέμα πάρα πολύ γρήγορα θα μιλήσουμε… Γι’ αυτό το δωρεάν…”

Λίγα λεπτά αργότερα ο δήμαρχος πράγματι μίλησε για τις δωρεάν μελέτες και συγκεκριμένα για μελέτες που έκαναν για το Δήμο εταιρίες χωρίς να πληρωθούν… Ειδικότερα είπε ότι η εταιρία ΤΕΜΕΣ, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, έκανε δωρεάν για το Δήμο τις μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας 23 Μαρτίου και της οδού Πλαστήρα, καθώς επίσης ότι ιδιώτης πρόσφερε δωρεάν στο Δήμο μελέτη για το κτίριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ιδιωτική εταιρία κάνει δωρεάν τη μελέτη οριοθέτησης του Νέδοντα, ενώ επίσης δωρεάν έχει γίνει από την εταιρία ΤΕΜΕΣ η μελέτη για την ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου.

Στ.Μ.