Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 15:25

Νίκας για Τατούλη: Να μην μιλάει για ηθική ο καταδικασμένος σε δύο χρόνια φυλακή

Νίκας για Τατούλη: Να μην μιλάει για ηθική ο καταδικασμένος σε δύο χρόνια φυλακή

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.  
Λάδι στη φωτιά της προεκλογικής αντιπαράθεσης, που ξεκίνησε χθες, με τη συνέντευξη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, έριξε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που σε δική του συνέντευξη απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλάει για ηθική εκείνος που έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλακή για υπόθεση διαχείρισης των σκουπιδιών…

Ο Πέτρος Τατούλης στη χθεσινή του συνέντευξη, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ανέφερε ότι υπάρχουν μαύρα σημεία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τον Παναγιώτη Νίκα και ειδικότερα αναφέρθηκε σε απευθείας αναθέσεις ύψους 7.000.000 ευρώ σε εργολάβο που φυλακίστηκε και θα δικαστεί κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα.

Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε: “Για τον περιφερειάρχη ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, υπάρχει καταδικαστική απόφαση. Με την οποία καταδικαστική απόφαση τιμωρήθηκε σε δύο χρόνια φυλακή. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τον αδιάφορο σε αυτόν εδώ τον τόπο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι περιφερειάρχης. Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή (σ.σ. επέδειξε ένα κίτρινο φάκελο)”.

Κατά τα άλλα όμως ο κ. Νίκας ανέφερε ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον κ. Τατούλη “συνεργάτη διότι οφείλουμε να συνεργαστούμε, έστω και αν έχουμε διαφωνίες σε κάποια πράγματα, λίγα ή πολλά”.

Είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τατούλη “υπήρξε μια ανεξήγητη επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου και στο πρόσωπο του κ. Δέδε και του κ. Μητσοτάκη (...) Εγώ θα πορευτώ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με πολιτισμένο τρόπο, με ήρεμο τρόπο, με επιχειρήματα, διότι αυτό χρωστάμε στον κόσμο, να πορευτούμε με διάλογο, με επιχειρήματα, με θέσεις, ώστε να δώσουμε περιθώρια στον κόσμο να κρίνει και να αποφάσει. Ο,τι πει ο κόσμος. Αυτή είναι η υπέρτατη δημοκρατική αρχή”.

Ειδικά για τα θέματα που ανέφερε ο κ. Τατούλης σε σχέση με τον κ. Νίκα και τη διαχείριση των απορριμμάτων ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. απάντησε ότι διαχειρίστηκε τα σκουπίδια την περίοδο 2010-2013 έχοντας πάντα τις εγκρίσεις και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του υπουργείου Εσωτερικών και της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Το 2013, συνέχισε, “επειδή προέκυψαν κάποια ζητήματα στη Φολόη με τον μεταφορέα, τα οποία κάποιοι προσπάθησαν εδώ να τα φορτώσουν στην Καλαμάτα, έγιναν διαδικασίες δικαστικής φύσεως. Κληθήκαμε, καταθέσαμε, τρεις φορές πήγα στον Πύργο για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν προέκυψε κάτι. Δεν υπάρχει κατηγορία κατά του Δήμου Καλαμάτας. Αναφερόμαστε σε έξι χρόνια πίσω. Καμία κατηγορία κατά του Δήμου καλαμάτας”.

Πάντως ο δήμαρχος συνέχισε ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα τρεις Δήμοι στην Περιφέρεια που μεταφέρουν σε άλλες περιοχές τα σκουπίδια τους. Τόνισε ότι τους δημάρχους των τριών αυτών Δήμων τους καταλαβαίνει και τους συμπαραστέκεται.

Εκτίμησε ωστόσο, με βεβαιότητα όπως υπογράμμισε, ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από το 2020, γιατί τόνισε υπάρχουν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν, οι οποίες έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες. Η Περιφέρεια ξεκίνησε πρώτη και είναι τελευταία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, μέχρι το 2015, ενάντια στο σχέδιο της Περιφέρειας. Είπε όμως ότι τελικά επέλεξε να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σχέδιο όταν διαπίστωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είχε κοινή άποψη και πως οι μισοί υπουργοί ήταν υπέρ του σχεδίου και οι άλλοι μισοί κατά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Μαραθόλακκα ο κ. Νίκας, θέλοντας να δείξει ότι λειτουργεί σωστά, τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι ίσως η μοναδική πόλη της Περιφέρειας που δεν επιβαρύνει τη χώρα κάθε μήνα για την πληρωμή  των προστίμων τα οποία έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη τήρηση των κανονισμών.

Τέλος ο δήμαρχος Καλαμάτας ρωτήθηκε και για τις αναφορές που έκανε χθες ο περιφερειάρχης σχετικά με το αεροδρόμιο, ότι δηλαδή ο κ. Νίκας έχει αλλάξει τρεις φορές άποψη για το πως πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η υποδομή. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. είπε σχετικά ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει αρμοδιότητα για το αεροδρόμιο, έχει όμως για το δρόμο έξω από το αεροδρόμιο, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στη χειρότερη κατάντια.

Στ.Μ.