Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 17:18

Αλληλεγγύη στο Γιάννη Σινάπη για τη συμπεριφορά Πέτρου Τατούλη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Από τους συναδέλφους της «Ελευθερίας» λάβαμε την καταγγελία που ακολουθεί, λίγο πιο κάτω. Ως «kalamatajournal.gr» και ως Σταύρος Μαρτίνος, συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στο δημοσιογράφο Γιάννη Σινάπη, που με αγώνα, πάθος και εντιμότητα κάνει τη δουλειά του. Είναι θέμα δημοκρατίας να στηριχθεί, για να συνεχίσει να την κάνει όπως μέχρι σήμερα. Η καταγγελία έχει ως εξής: 
«Οι δημοσιογράφοι της "Ελευθερίας" εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη στο συνάδελφό μας Γιάννη Σινάπη για την απρόκλητη και χυδαία επίθεση που δέχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το περιστατικό έρχεται ως κορύφωση επιθέσεων τόσο στο συνάδελφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στην ίδια την εφημερίδα.

Ο κ. Τατούλης και η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας δεν ανέχονται την κριτική και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν τη φωνή της "Ελευθερίας" και οποιουδήποτε έχει διαφορετική γνώμη από αυτούς. Οι αγωγές, οι μηνύσεις και οι απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη και πλήττουν ευθέως την ελευθεροτυπία. Η απαίτηση αποζημίωσης για "ηθική βλάβη" με το ποσό των 200.000 ευρώ την ώρα που η κρίση σαρώνει τις επιχειρήσεις του Τύπου, είναι χαρακτηριστικό της στρατηγικής του κ. Τατούλη απέναντι σε μια εφημερίδα που απασχολεί 50 εργαζόμενους και παραμένει απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους προμηθευτές. Η προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας εκφράζεται και με την ωμή παραβίαση του νόμου για την κατανομή των δημοσιευμάτων και τον καθ’ υπόδειξη ουσιαστικό αποκλεισμό της.
Ολα αυτά δεν αφορούν μόνον το συνάδελφο Γιάννη Σινάπη και την "Ελευθερία". Αφορούν όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που εναντιώνονται στην πολιτική της εξουσίας, αφορούν όλους τους πολίτες που είναι αντίθετοι με τη χειραγώγηση της πληροφόρησης. Καλούμε τις δημοσιογραφικές ενώσεις να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας και να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων που διώκονται και χαρακτηρίζονται "φιλοξενούμενοι" στο χώρο των δημόσιων συνεδριάσεων. Καλούμε τους δημοσιογράφους των άλλων μέσων της Περιφέρειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους γιατί αύριο θα έρθει η σειρά τους από κάποιο σύστημα εξουσίας που θα ενοχληθεί από τη στάση τους. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και τον αγώνα της "Ε" και να καταδικάσουν τις πρακτικές της εξουσίας που προσπαθεί παντοιοτρόπως να την φιμώσει.

Δημητρούλια Κέλλυ, Ηλιόπουλος Κώστας, Κολυβάρη Νικολέττα, Λαγός Θανάσης, Μπακόπουλος Βασίλης, Μπιτσάνης Ηλίας, Μπούρας Κώστας, Παναγόπουλος Γιώργος, Παρτσαλάς Σωτήρης, Πλεμμένος Δημήτρης, Πρεζεράκος Παναγιώτης, Σαρδέλη Γιούλα, Τομαρά Μαρία, Τσουμπράκος Νίκος, Φαντάκος Παναγιώτης».