Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 01:54

Ο Ανδρέας Τσελίκας επιλέχτηκε ως μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας

Ο Ανδρέας Τσελίκας επιλέχτηκε ως μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ 
Ο Ανδρέας Τσελίκας, ο οποίος διευθύνει σε τακτική βάση την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, επιλέχτηκε ως ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ύστερα από εισήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη…

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Καλαμάτας οργανώνεται και ξεκινά τη λειτουργία της, ενώ την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό της πόλης θα κάνει σε συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Χορού, στις 27 Δεκέμβρη, σε μια υπέροχη, όπως αναμένεται, χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Όπως ανέφερε ο Στάθης Γυφτάκης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, ο Ανδρέας Τσελίκας είναι σημαντικός αρχιμουσικός, με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως όμως, σε ό,τι αφορά τη νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα της Καλαμάτας, με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση ορχηστρών.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπενθύμισε ότι η Καλαμάτα διέθετε και στο παρελθόν Συμφωνική Ορχήστρα, νεανική, η οποία ολοκλήρωσε την πορεία της όταν οι νέοι μουσικοί της αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη για να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στο εξωτερικό.

Ο Στάθης Γυφτάκης σχολίασε ότι θα ήταν προκλητικό να μην ιδρυθεί η Συμφωνική Ορχήστρα γιατί στην περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας ευρύτερα αλλά και σε γειτονικούς νομούς υπάρχουν πολύ καλοί μουσικοί με μεγάλη επιθυμία να συμμετέχουν σε αυτό το σχήμα.

Σημείωσε επίσης ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αμέσως αντιμετώπισε θετικά την πρότασή του για την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας, πριν ένα χρόνο περίπου που του την παρουσίασε.

Τέλος ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι ο Ανδρέας Τσελίκας θα έχει σύμβαση διάρκειας εννέα μηνών. Σε αυτό το διάστημα θα οργανώσει την Ορχήστρα, θα παρουσιάσει μεγάλες συναυλίες στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι και όταν ολοκληρωθεί η σύμβαση θα αποφασιστεί η συνέχιση του σημαντικού, για μια επαρχιακή πόλη, εγχειρήματος. Πάντως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου τόνισε ότι εφόσον η Συμφωνική Ορχήστρα προχωρήσει θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη λειτουργία της από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και από χορηγούς. Μέχρι τότε τη χρηματοδότηση της ορχήστρας θα καλύπτει ο Δήμος Καλαμάτας.

Η αμοιβή του Ανδρέα Τσελίκα θα ανέλθει στα 9.500 ευρώ.

Στ.Μ.