Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 15:30

Να βγει περιφερειάρχης γιατί με τον Τατούλη η Καλαμάτα δεν παίρνει έργα, ζήτησε ο Νίκας!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 
Διπλή επίθεση στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη εξαπέλυσε νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Είπε ότι αφενός οι επιδόσεις της Περιφέρειας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι απογοητευτικές και αφετέρου ότι από τη μικρή απορρόφηση που έχει γίνει μέχρι τώρα η Καλαμάτα έχει πάρει ελάχιστα χρήματα. Τόνισε λοιπόν ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση “ή τώρα ή μετά τις εκλογές οπωσδήποτε”...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης είπε για το ΕΣΠΑ: “Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, δηλαδή τα ευρωπαϊκά χρήματα που μας έχουν δοθεί είναι 284 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα είναι για τα χρόνια από το 2014 μέχρι το 2020. Είμαστε στο 2019 και από τα 284 εκατομμύρια έχουν πέσει στην αγορά της Πελοποννήσου 50 εκατομμύρια, δηλαδή το 17%. Στην Καλαμάτα από αυτά τα 50 εκατομμύρια ήρθαν 100.000 ευρώ όλο κι όλα. Πρόκειται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που δουλεύουν στο κέντρο για την προστασία των γυναικών από τις βιαιότητες”.

“Αυτή είναι η αντιμετώπιση της σπουδαίας πόλης η οποία θα τραβήξει την Περιφέρεια στην ανάπτυξη”, σχολίασε ο δήμαρχος, απαντώντας στη χθεσινή ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, στο Μέγαρο Χορού, ο οποίος χαρακτήρισε την Καλαμάτα ως την πόλη πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας σχολίασε ακόμη ότι η Καλαμάτα “δεν έχει μόνο φίλους” και ως φίλους της πόλης αναφέρθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στον γενικό γραμματέα Υποδομών και υποψήφιο περιφερειάρχη με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε, οι οποίοι τόνισε ότι έδωσαν χρηματοδοτήσεις στην πόλη για σημαντικά έργα.

Τέλος ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η εκτίμησή του είναι πως το συνολικό ποσό που θα πάρει η Καλαμάτα από τα 284 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ θα είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, στην ουσία όμως πρόσθεσε ότι θα είναι τα μισά, δηλαδή 6 εκατομμύρια, λόγω των υψηλών εκπτώσεων που προσφέρουν οι εργολάβοι.

Στ.Μ.