Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 18:25

Ο δήμαρχος ετοιμάζει προεκλογική φιέστα στο Μέγαρο Χορού με τον Προκόπη Παυλόπουλο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Για απρέπειες, προχειρότητα και προσβολή κατηγορεί τον αντίπαλό του στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού με θέμα “Ευρωπαϊκής Ένωση και Πελοπόννησος”. Και ενώ το Μέγαρο Χορού λειτουργεί χρόνια τώρα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα το εγκαινιάσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνεται: “Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και πάλι στις απρέπειες, την προχειρότητα και την προσβολή του κ. Τατούλη προς το Δήμο Καλαμάτας με τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Μεγάρου Χορού για οργάνωση προεκλογικής φιέστας χωρίς αυτή να σημειώσει επιτυχία, παρά την πίεση που υπήρξε.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πατρότητα της ιδέας να είναι η Καλαμάτα πόλη του χορού ανήκε στον τότε Υπουργό Θάνο Μικρούτσικο και ότι η θεμελίωση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ανήκε στο Δήμαρχο Σταύρο Μπένο. Όλοι οι Δήμαρχοι (Π. Κουμάντος, Γ. Κουτσούλης) αγωνίσθηκαν για την ωρίμανση του έργου και ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη. Η πιο γενναία χρηματοδότηση έγινε όταν Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς στην προσπάθεια για την κατασκευή του Μεγάρου είχε θετική συμμετοχή και ο κ. Τατούλης.

Τα εγκαίνια του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν σύντομα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.