Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 03:25

Ακυρώθηκε εκδρομή Ευρωπαίων φίλων του τρένου επειδή έχουν κλείσει οι διαβάσεις!

Η παρέμβαση του Δήμου στη διάβαση της Αγια-Σωτήρας είναι η μόνη που έχει γίνει σωστά Η παρέμβαση του Δήμου στη διάβαση της Αγια-Σωτήρας είναι η μόνη που έχει γίνει σωστά

Ο ΟΣΕ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ
ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ

Φίλοι του σιδηροδρόμου από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να ταξιδέψουν το Σεπτέμβρη, με το τρένο, μέχρι την Καλαμάτα, ωστόσο τα τσιμέντα και οι πίσσες που έχουν πέσει σε διάφορες διαβάσεις, δεν επιτρέπουν να φτάσει ο σιδηρόδρομος μέχρι τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα!

Οι πρόχειρες και κάκιστες παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Δήμος στις διαβάσεις, στερούν από την Καλαμάτα δεκάδες ξένους επισκέπτες, οι οποίοι είχε προγραμματιστεί να έρθουν με δύο τρένα.
Για τις παρεμβάσεις αυτές ο ΟΣΕ έχει διαμαρτυρηθεί στο Δήμο εγγράφως και τον έχει καλέσει να αποκαταστήσει τις γραμμές, όμως η απάντηση που δόθηκε στον Οργανισμό ήταν ότι είναι δική του ευθύνη να φτιάξει τις διαβάσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα για τα διερχόμενα οχήματα.
Την εκδρομή των ευρωπαίων φίλων του τρένου διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας.
Εν τω μεταξύ, οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ΟΣΕ έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες εντατικές εργασίες καθαρισμού των υποδομών και των εγκαταστάσεων του σιδηροδρόμου, στο σταθμό της Καλαμάτας, στο μηχανοστάσιο και αλλού. Ήδη η παρέμβαση που έχει γίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό είναι εντυπωσιακή, καθώς καθαρίστηκε η βλάστηση και απομακρύνθηκαν διάφορα αντικείμενα.
Επιπλέον, ο ΟΣΕ έχει αναθέσει σε εργολάβο τον καθαρισμό της γραμμής σε ολόκληρο το «V» της Πελοποννήσου.
Στ.Μ.