Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 22:16

Η Περιφέρεια “σαμποτάρει” την Καλαμάτα ισχυρίστηκε πάλι ο Π. Νίκας

Η Περιφέρεια “σαμποτάρει” την Καλαμάτα ισχυρίστηκε πάλι ο Π. Νίκας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
“Είναι απολύτως υπεύθυνοι η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης για τη δυσλειτουργία που είχαμε στα θέματα καθαριότητας την τελευταία εβδομάδα στην Καλαμάτα”, υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Όπως συνέχισε, η Περιφέρεια δεν έστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στοιχεία για να παραταθεί η παραμονή της Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εξαιτίας του ζητήματος των σκουπιδιών. “Μας λείπει προσωπικό (για την καθαριότητα), εάν ήμασταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα μας έλειπε”, είπε ο κ. Νίκας…

Ο δήμαρχος συνέχισε πάντως τονίζοντας ότι “εμείς θα τη λάβουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση και προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες. (...) Ευτυχώς με μια ρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση από σήμερα έχουμε συν 12 εργαζόμενους και η κατάσταση ομαλοποιείται και σε μερικές ημέρες θα έχουμε και άλλο προσωπικό”.

Επιπλέον ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι “για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια πρέπει να πληρώνει τα χρήματα τα οποία πληρώνουν οι καλαματιανοί για τη διαχείριση, τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες της Οιχαλίας, της Μάνης, οι δημότες περιοχών της Αργολίδος. Δεν είναι δυνατόν να στραγγίζονται προϋπολογισμοί για την προσωρινή διαχείριση και άλλοι δήμοι να ρίχνουν τα σκουπίδια τους στα βουνά και στα λαγκάδια, στην πιο βρώμικη Περιφέρεια της πατρίδας μας”.

Ο δήμαρχος συνέχισε σημειώνοντας ότι “κατά τη δική μου άποψη σε έκτακτη ανάγκη έπρεπε να είναι ολόκληρη η Πελοπόννησος ώστε να δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς απορριμμάτων επί πληρωμή σε άλλες Περιφέρειες. Ήδη ανοίγει το εργοστάσιο των Ιωαννίνων της Ηπείρου, δουλεύει το εργοστάσιο στη Δυτική Μακεδονία και ασφαλώς μονάδες στην περιοχή της βοιωτίας. Ας είναι, ας ελπίσουμε ότι πολύ γρήγορα θα πάμε στην κεντρική διαχείριση, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι σχετικές με την επίταξη και την απαλλοτρίωση. Ας μην μιλήσω τώρα για το συγκεκριμένο θέμα”.

Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε ότι “τα χρήματα τα οποία έχει ξοδέψει η Καλαμάτα για τη διαχείριση των απορριμμάτων τα διεκδικεί. Και όταν θα έρθει ο πολιτικός καιρός ο κατάλληλος τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στους Καλαματιανούς, όπως και στους άλλους δημότες οι οποίοι πληρώνουν χωρίς να φταίνε, γιατί ο δήμαρχος μαζεύει τα σκουπίδια. Κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος από τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων) για τη διαχείρισή τους. Να είμαστε εξηγημένοι. Και αυτά θα εξηγηθούν στους δημότες όλων των περιοχών”.

Στ.Μ.