Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 02:31

Από την ευγνωμοσύνη στις υποψίες ότι η κυβέρνηση εξαγγέλει έργα χωρίς να έχει λεφτά να τα πληρώσει

Από την ευγνωμοσύνη στις υποψίες ότι η κυβέρνηση εξαγγέλει έργα χωρίς να έχει λεφτά να τα πληρώσει

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.ΝΙΚΑ 
Από τις δηλώσεις “ευγνωμοσύνης” προς κυβερνητικά στελέχη, για τη βοήθειά τους προς το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, πέρασε χθες σε αρνητικές αναφορές, ανακοινώνοντας ότι έχει υποψίες πως η κυβέρνηση δημοπρατεί εκατοντάδες έργα χωρίς να έχει να τα πληρώσει και ότι αυτά συμβαίνουν επειδή μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο…

“Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποια έργα τα οποία χρηματοδοτούνται εκτός του Δήμου Καλαμάτας δεν έχουν χρήματα για να ολοκληρωθούν”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Νίκας και εξήγησε: “Δηλαδή δημοπρατούμε έργα, υπάρχει δέσμευση ότι υπάρχουν τα χρήματα και δεν υπάρχουν τα χρήματα. Με τα ίδια χρήματα χρηματοδοτείται πληθώρα έργων. Δηλαδή βάνουν ένα κατοστάρικο για έργο 500.000 ευρώ. Δημοπρατείται το έργο, ξεκινά ο εργολάβος, μένει στον αέρα, ότι χρήματα έχει τα ξοδεύει και το έργο το σταματά”.

Επειδή οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι ο δήμαρχος ενδεχομένως αναφέρεται στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε “αναφέρομαι κυρίως στα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από πλευράς κυβέρνησης. Εκφράζω την υποψία δημόσια ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την χρηματοδότηση των έργων τα οποία εξαγγέλονται, γι’ αυτό κάποια έργα σταματούν, γίνονται δηλώσεις για διακοπή εργασιών”.

Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι “υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά που σας λέω και επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και μπορεί να δημοπρατούμε εκατοντάδες έργα χωρίς να υπάρχουν χρήματα, μέχρι να έρθει η περίοδος των εκλογών ας προσέξουμε γιατί όλα αυτά μπορεί να βγουν στον αέρα”.

Σε ό,τι αφορά τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Νίκας είπε ότι για αυτά “δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα γιατί ένας μεγάλος αριθμός έργων χρηματοδοτούνται από αναπτυξιακές εταιρίες, για τις  οποίες εύκολα δεν έχουμε πρόσβαση, γιατί δεν έχουν υποχρέωση ανακοίνωσης στη Διαύγεια. Επομένως δεν μπορούμε να τα δούμε. Έχουμε όμως μηχανισμούς και ψάχνουμε τις αναπτυξιακές εταιρίες για τα έργα τα οποία κάνουν και έχουν τους αναγκαίους πόρους”.

Στ.Μ.