Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 16:33

«Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς θα κερδίσουμε»

«Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς θα κερδίσουμε»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ 
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με τη βοήθεια και της Παναγίας η χώρα θα βγει από την κρίση, είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου εκτός των άλλων ήταν εκεί και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Ο πρωθυπουργός από το μεσημέρι βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του για διακοπές λίγων 24ωρων. Επέλεξε τη Μεσσηνία για την πρώτη του έξοδο από την πρωτεύουσα, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το μάτι του.
Η πρώτη του επίσκεψη ήταν στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον υποδέχτηκε με ένθερμα λόγια και με τη βεβαιότητα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και θα λύσει τα χρόνια προβλήματά της.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο δεν ήταν μόνο εθιμοτυπική ή φιλική, αλλά είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς για περισσότερο από μια ώρα είχε επαφές με τους δημάρχους του Νομού, εκπροσώπους άλλων φορέων και παράγοντες, προφανώς για θέματα της Μεσσηνίας, εκκρεμότητες και ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Ο δήμαρχος τον προσφώνησε τονίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ένας δικός μας άνθρωπος, ο οποίος έχει αγωνιστεί για τον τόπο μας και για την πατρίδα για πολλά χρόνια, έχει αναλάβει τον μεγάλο αγώνα τον εθνικό, ώστε η χώρα μας να παραμείνει στην ευρωζώνη και να λυθούν προβλήματα χρόνια τα οποία μας πλήγωναν όλους. Είμαστε δίπλα του σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα, συμπαραστάτες και συμβοηθοί και εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα κατορθώσει να τα βγάλει πέρα. Να δώσει ελπίδα στο λαό και προοπτική στον τόπο μας».
Επίσης ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε, σας υποδεχόμαστε με συγκίνηση στον κοινό μας τόπο. Μας έχετε κάνει υπερήφανους. Θα είμαστε δίπλα σας και εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Ιδιαίτερα για τον τόπο μας, η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου είναι θέμα ολίγων εβδομάδων  και άλλα σημαντικά πράγματα τα οποία γίνονται εδώ, προσθέτουν ελπίδα για τις καλύτερες ημέρες. Τελειώνοντας να σας παρακαλέσω να δείτε, είμαι βέβαιος ότι το βλέπετε, το θέμα της αυτοδιοίκησης, όπου έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό μέρος του αγώνα, ιδιαίτερα στο προνοιακό επίπεδο, παραπέρα υποστήριξης των Δήμων, ώστε να κατορθώσομε και εμείς να βοηθήσομε σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Καλώς ήρθατε, έχετε την αγάπη μας, τη στήριξή μας και είμαστε υπερήφανοι για εσάς».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι δεσμοί του με τη Μεσσηνία μένουν ακλόνητοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πάντα εκείνο που ήμουν και εκείνος που ξέρετε. Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες αυτές τις άγιες ημέρες καλή Παναγιά».
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της χώρας και τη διαχείριση της κρίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε στο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μια ενωμένη γροθιά, γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, αλλά θα την κερδίσουμε».
Στ.Μ.