Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:44

Είχε καλή προσέλευση ο Μανώλης Μάκαρης στα εγκαίνια των γραφείων της παράταξής του

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2019 
Έχει μάθει τα θέματα του Δήμου Καλαμάτας, έχει αποκτήσει εμπειρία, έχει να παρουσιάσει προτάσεις για τα προβλήματα και είναι πραγματικά ανεξάρτητος από κόμματα. Σε αυτά εστίασε χθες το βράδυ, στα εγκαίνια των γραφείων της παράταξής του, στην οδό Παναγιώτη Καίσαρη, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Δημότες”, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Ήταν μια προεκλογική εκδήλωση, αν και οι εκλογές θα γίνουν σε πέντε μήνες, η οποία στέφθηκε από επιτυχία γιατί η προσέλευση του κόσμου κρίθηκε από τα στελέχη της παράταξης ως ιδιαίτερα θετική…

Κλείνοντας την ομιλία του μετά την τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε στους υποστηρικτές του: “Στην αυτοδιοικητική διαδρομή μου στάθηκα μακριά από επικοινωνιακά παιχνίδια, κανόνες και τεχνάσματα προσωπικής προβολής, μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές και ανούσιες πρακτικές, μακριά από φιλοδοξίες για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου μόνο για τον τίτλο και για προσωπική ανέλιξη χωρίς καμία προσφορά και δράση προς την κοινωνία και τους πολίτες”.

Ο Μανώλης Μάκαρης πρόσθεσε ότι “εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε μια αυτοδιοικητική παράταξη χωρίς εξαρτήσεις. Με μοναδική αναφορά σε σας τους δημότες. Δεν αναζητούμε χρίσματα από τα κόμματα, δεν στηριζόμαστε σε επικοινωνιακά τρικ. Άλλοι δηλώνουν «ανεξάρτητοι» χωρίς πραγματικά να είναι, ενώ άλλοι είναι αυτοδιοικητικοί κομήτες που εμφανίζονται λίγο πριν τις εκλογές”.

Επιπλέον τόνισε: “Είμαστε μια ομάδα από έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, αλλά και με πολλά νέα άτομα που έχουν τη γνώση, την όρεξη για δουλειά και προσφορά, που έχουν καινοτόμες ιδέες. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και τους καλούμε να προχωρήσουμε μαζί για να δώσουμε πάλι προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία σε κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν και να ενταχτούν σε αυτή μας την προσπάθεια, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, για εμάς αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας”.

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων, με πρώτο την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολιτική προστασία της πόλης αλλά και για το πρόβλημα των απορριμμάτων και την ανάγκη διαχείρισης με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση, το ζήτημα της λυμματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού, τα προβλήματα στις υποδομές σχολείων της πόλης, σε θέματα ύδρευσης, τις ελλείψεις των αθλητικών υποδομών.

Μίλησε επίσης για το πως θα βελτιωθεί η αστική κινητικότητα στην Καλαμάτα, πρότεινε τη λειτουργία σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου που θα εξυπηρετεί και τα προάστια της πόλης. Δεσμεύτηκε για ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου, για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού κ.ά

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Δημότες” είπε ότι “η δική μας παράταξη εδώ και 5 χρόνια συμμετέχει ενεργά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύοντας ζητήματα, προτείνοντας λύσεις, καθορίζοντας τις εξελίξεις από τη δική της δημιουργική σκοπιά. Η δική μας παράταξη έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ήδη από το 2014, που συνεχώς επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται. Ήμασταν παρόντες με επεξεργασμένες και ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της Καλαμάτας. Ήμαστε μια αυθεντική δημοτική παράταξη και το πρόγραμμα μας είναι προϊόν επιστημονικής ενασχόλησης και όχι μια copy paste αντιγραφή. Έχουμε μια ιστορία 5 ετών με συνεχή και εντατική παρουσία στα θέματα του Δήμου”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε: “Στα θέματα του πολιτισμού ο δήμος οφείλει να πρωτοστατεί και να δείχνει τον δρόμο στους δημότες προσφέροντας ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Δεν νοείται για παράδειγμα «πολιτιστικό καλοκαίρι» και να μην υπάρχει ούτε μία παράσταση δωρεάν για τους δημότες και βασικά να υπάρχουν οι περιοδεύουσες καλοκαιρινές παραστάσεις. Διαφωνούμε κάθετα με την επιβολή εισιτηρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος.

Υπάρχουν επίσης αξιόλογοι πυρήνες πολιτισμού και τέχνης από καλλιτέχνες και ανεξάρτητες ομάδες στην τοπική μας κοινωνία που πρέπει να αναδεικνύονται και να βλέπουμε τη δουλειά τους.

Παράλληλα θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην ολότητά του το Μέγαρο Χορού που κόστισε 15 εκατομμύρια και λειτουργεί λίγες φορές τον χρόνο. Και βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία η ολοκλήρωση της κατασκευής του 10 χρόνια από τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης.

Εμείς ήμασταν που με τις συνεχείς επισκέψεις μας στο Μέγαρο Χορού ασκήσαμε πίεση στη δημοτική αρχή αλλά και στον ανάδοχο για να επιδιορθωθούν τα χρονίζοντα κατασκευαστικά προβλήματα  του Μεγάρου.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας λόγω της μοναδικότητάς του οφείλει να αποτελέσει μια ζωντανή κοιτίδα πολιτισμού για όλη την Πελοπόννησο. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αξιοποιηθεί πολύπλευρα ως κέντρο πολιτισμού που θα εστιάζει όχι μόνο στο χορό, αλλά και στο θέατρο, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν συνοδευτικές δραστηριότητες, όπως επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις, που θα δώσουν σημαντική ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη της Καλαμάτας”.

Στ.Μ.