Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 15:40

Καθαρές εξηγήσεις από τους έξι υποψήφιους δημάρχους του ΚΚΕ στη Μεσσηνία

Στην πρώτη σειρά από αριστερά Σαράντος Κουκούμης, Σοφία Αποστολοπούλου, Νίκος Γόντικας, Θοδωρής Μπολέτης, Δημήτρης Οικονομάκος, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Πέτρος Ταβουλαρέας και Κώστας Ρεϊτζόπουλος Στην πρώτη σειρά από αριστερά Σαράντος Κουκούμης, Σοφία Αποστολοπούλου, Νίκος Γόντικας, Θοδωρής Μπολέτης, Δημήτρης Οικονομάκος, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Πέτρος Ταβουλαρέας και Κώστας Ρεϊτζόπουλος

ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Κόντρα στο ρεύμα πάει και πάλι το ΚΚΕ, που σήμερα παρουσίασε στην Καλαμάτα τους υποψήφιους δημάρχους στη Μεσσηνία και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Είναι υποψήφιοι με ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση και με αποφασιστικότητα να την υπερασπιστούν στα δημοτικά και στο περιφερειακό συμβούλια, όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δηλώνουν ανεξάρτητοι και πολυσυλλεκτικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρουσίαση έγινε με κρεμασμένες  τις κόκκινες αφίσες για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας ο Δημήτρης Οικονομάκος, Μεσσήνης ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Τριφυλίας ο Σαράντος Κουκούμης, Πύλου-Νέστορος η Σοφία Αποστολοπούλου, Οιχαλίας ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος και Δυτικής Μάνης ο Πέτρος Ταβουλαρέας…

Η παρουσίαση έγινε στο παλιό δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους, από τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Θοδωρή Μπολέτη, ενώ στο χώρο προσήλθε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος.

Ο Θοδωρής Μπολέτης τόνισε ότι “στις περιφέρειες και τους δήμους, συγκρούονται δύο γραμμές. Αυτή του ΚΚΕ που δικαιώνεται εδώ και χρόνια και από την άλλη, των αστικών κομμάτων που παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, όλοι μαζί κινούνται στους ίδιους άξονες (είτε ως κυβέρνηση - είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως δήμαρχοι - είτε ως μειοψηφία)”.

Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ συνέχισε σημειώνοντας ότι η γραμμή που βρίσκεται απέναντι από τη γραμμή του κόμματος έχει ως προτεραιότητα και άγχος την ανάγκη για την κερδοφορία του κεφαλαίου, “γι αυτό για παράδειγμα δίνουν εκατομμύρια για την τουριστική προβολή και για έργα που αφορούν την ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου, ενώ για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, σχολεία, αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά δίκτυα κι ότι αφορά τις ανάγκες του λαού δεν δίνουν δεκάρα.
Χαρατσώνουν το λαό με υπέρογκα δημοτικά τέλη, κάνοντας ταυτόχρονα κατασχέσεις, ενώ μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική στους εργαζόμενους των δήμων και της περιφέρειας. Βάζουν φρένο με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και αγωνιστική εστία.
Έχουν στόχο τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας, την ενσωμάτωση του λαού στους αστικούς σχεδιασμούς”.
Ο Θοδωρής Μπολέτης είπε ακόμη ότι “το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη Μεσσηνία. Ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια τον έβαλαν να πληρώσει τα "σπασμένα" της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το "φαγοπότι" της ανάκαμψης του κεφαλαίου. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του, είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές προς όφελός του. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού”.

Τέλος ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ είπε ότι “σήμερα πρέπει να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις του που τις υλοποιούν, στις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, στους δήμους και τις περιφέρειες που τις στηρίζουν, τις εξειδικεύουν και τις προωθούν. Εγγύηση για αυτό είναι η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού. Σε αυτήν τη μάχη μπορούμε να συναντηθούμε με περισσότερους μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί το Μάη και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ, στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους”.
Κάνοντας μια πολύ συνοπτική παρουσίαση των υποψηφίων ο Θοδωρής Μπολέτης σημείωσε:

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.

Για το Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι  ο Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος από το 2015.

Για το Δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου και του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης.

Για το Δήμο Πύλου - Νέστορος, υποψήφια δήμαρχος θα είναι η Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος Γιατρός, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.


Για το Δήμο Τριφυλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.


Για το Δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος, 32 ετών, Κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014.


Για το Δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, Ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014.

Στ.Μ.