Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 11:10

Προς μετακόμιση στο παλιό ορφανοτροφείο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προς μετακόμιση στο παλιό ορφανοτροφείο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

"ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ"... 
Το σχεδιασμό για τη μετακόμιση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, από το παλιό δημαρχείο της οδού Θουκυδίδου στο παλιό ορφανοτροφείο, στην Παραλία, νότια του Δημοτικού Σταδίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Ο δήμαρχος έκανε αυτή την ανακοίνωση απαντώντας σε νέα ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της “Αλλαγής”, Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παλιό ορφανοτροφείο.

Σε προηγούμενες ανάλογες ερωτήσεις ο δήμαρχος είχε απαντήσει ότι το παλιό ορφανοτροφείο ανήκει στην Μητρόπολη Μεσσηνίας, οπότε οι σχετικές ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτή και όχι στο Δήμο.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση όμως ο δήμαρχος είπε ότι στο σχεδιασμό είναι να αξιοποιηθεί το παλιό ορφανοτροφείο για τη στέγαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το κτίριο της οδού Θουκυδίδου που θα εκκενωθεί θα επισκευαστεί διότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Στο παρελθόν ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει το σχεδιασμό για τη μεταφορά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πολυκλαδικό. 

Φαίνεται πάντως ότι η μετακόμιση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δεν θα είναι προσωρινή, μέχρι να επισκευαστεί δηλαδή το κτίριο της οδού Θουκυδίδου. Και αυτό γιατί στο συγκεκριμένο κτίριο ο Δήμος πρόκειται να εγκαταστήσει την κοινωνική δομή Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Άνοια, Αλτσχάιμερ, η οποία θα δημιουργηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.

Πάντως ο Γιάννης Χριστόπουλος επιμένει ότι μέχρι να αξιοποιηθεί το παλιό ορφανοτροφείο θα πρέπει να γίνει σε αυτό μια παρέμβαση για να μην βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση.

Στ.Μ.