Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 17:43

Ανακοίνωσε υποψήφιους και αποκάλυψε ότι μερικοί από τους “έξι” έχουν μετανοήσει

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Ο πρώτος που ανακοίνωσε υποψήφιους συμβούλους για τις δημοτικές εκλογές της Καλαμάτας, το Μάη του 2019, (λίγες ημέρες μετά την “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής” με επικεφαλής την Τόνια Κουζή) είναι ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”. Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Αριστομένους, ενώ στην ίδια εκδήλωση αποκάλυψε ότι μερικοί από τους “έξι” δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας “έχουν καταλάβει το λάθος που έχουν κάνει και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια συνένωση”...

Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε η παράταξη και οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αριστομένους, είναι οι:
-Κώστας Αρβανίτης ηλεκτρολόγος μηχανικός, πτυχιούχος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
-Χρήστος Αργυρόπουλος οικονομολόγος -καθηγητής μέσης εκπαίδευσης
-Ειρήνη Γρηγοροπούλου μχειροτέχνης- καλλιτέχνης, πρ. πρόεδρος των περιπτερούχων Νομού Μεσσηνίας, εθελόντρια νοσηλεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
-Στέλλα Καραμπάγια έμπορος
-Γεωργία Κλείδωνα ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στο Ιστορικό Κέντρο
-Σταύρος Λάμιας ιδιωτικός υπάλληλος καπνοβιομηχανίας Καρέλια, πρόεδρος επαγγελματιών αυτοκινητιστών νομού Μεσσηνίας, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, υπεύθυνος ανάπτυξης και εκπαίδευσης διαιτησίας, αν. πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας, μέλος συνδέσμου Διαιτητών Νομού Μεσσηνίας
-Γεωργία Λιαράκου αγροτικές επιχειρήσεις
-Παναγιώτης Μαρκάκης μηχανικός αυτοκινήτων
-Χριστίνα Μούστου οδοντίατρος ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας με το βαθμό διευθύντριας
-Λορεντάνα Πρίπον διερμηνέας- εθελόντρια νοσηλεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- μέλος του ΔΣ Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας
-Αγγελική Ρήγα ιδιωτική υπάλληλος
-Βασιλική Σπανούδη ιδιωτική υπάλληλος
-Ηλίας Τσώλης κτηνοτρόφος
-Αναστάσιος Φιλιππόπουλος τραυματιοφορέας, υπάλληλος του Γ.Ν. Καλαμάτας

Όπως τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης, οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν, “έχουν μια σημαντική κοινωνική δράση μέσα από το επάγγελμά τους ή τη συμμετοχή τους σε συλλόγους και φορείς. Αντιπροσωπεύουν ευρεία γκάμα επαγγελμάτων της Καλαμάτας. Οι περισσότεροι πρώτη φορά εκτίθενται στα κοινά με μοναδικό σκοπό να συνεισφέρουν για το κοινό καλό. Η παράταξή μας κάνει πράξη τη διεύρυνση και αγκαλιάζει όλους τους νέους υποψήφιους με τους υποψήφιους του 2014 και όσους ανακοινώσουμε τους επόμενους μήνες”.

Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ακόμη ότι στα πέντε χρόνια παρουσίας της παράταξής του έγινε σοβαρή δουλειά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείχτηκαν τα προβλήματα και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις, ύστερα από συγκροτημένη και επιστημονική προσέγγιση των θεμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους έξι δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, που δεν τον ακολουθούν (Δ. Φαββατάς, Στ. Μπεχράκης, Μ. Βεργινάδη, Κ. Γεωργακίλα, Στ. Σταματόπουλο, Ι. Θεοφιλόπουλο), ο Μανώλης Μάκαρης αρχικά ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι “οι ίδιοι ακόμα ψάχνονται να βρουν ποιον θα βάλουν αρχηγό. Αρκετοί από αυτούς έχουν έρθει σε εμένα και έχουν πει ότι θέλουν να ξαναγυρίσουν, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναγυρίσουν”. Σε νέα ερώτηση για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι “κάποιοι από τους έξι έχουν καταλάβει το λάθος που έχουν κάνει και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια συνένωση. Σε μια προσωπική επικοινωνία την οποία είχα αυτό μου είπαν”.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι στόχος είναι η πρώτη θέση στις εκλογές, δεδομένου μάλιστα ότι η παράταξή του σε αυτή τη θητεία βρίσκεται στη θέση της μείζονος μειοψηφίας, πρόσθεσε όμως ότι “εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μαχητές και από οποιαδήποτε θέση μας κατατάξει ο καλαματιανός λαός θα είμαστε αγωνιστές”.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει επικοινωνία από το ή με το ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη στήριξη της παράταξής του ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι “όσον αφορά τα πολιτικά κόμματα η άποψή μας είναι ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί σχεδόν από την αρχή της δημιουργίας της παράταξης. Θέλουμε τα κόμματα να έχουν το δικό τους ρόλο αλλά όχι να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι καλοδεχούμενες οι οποιεσδήποτε στηρίξεις αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Εφόσον κάποιος φορέας συμφωνεί με τις αρχές και τις αξίες μας εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα”.

Στ.Μ.