Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 19:41

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Τα επιδόματα δεν λύνουν προβλήματα, χρειάζεται δημογραφική πολιτική

Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς και το ημερολόγιο 2019 του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς και το ημερολόγιο 2019 του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2018 
Το απολογισμό της πλούσιας κοινωνικής του δράσης το 2018 παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο “House by phaos”, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας. Επίσης παρουσίασε το ημερολόγιο του 2019, ενώ ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου, Χρήστος Κορομηλάς και Ξανθή Αλατσάκη αντίστοιχα, υπογράμμισαν ότι η υπογεννητικότητα και η ανεργία αποτελούν απειλή για τη συνοχή του έθνους και ζήτησαν την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής αντί για την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία τόνισαν ότι δεν λύνει τα προβλήματα…

Ο κ. Κορομηλάς σημείωσε ότι το 2018 έγιναν πυκνές δράσεις από το Σύλλογο σε όλο το Νομό, σειρά εκδηλώσεων τόσο από τον ίδιο το Σύλλογο όσο και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Αναφέρθηκε στη λειτουργία και την προσφορά του κοινωνικού φροντιστηρίου και του κοινωνικού παντοπωλείου του Συλλόγου, στη χορήγηση 25 υποτροφιών σε παιδιά οικογενειών-μελών του Συλλόγου, καθώς και στη συμμετοχή του Συλλόγου τόσο στην πανελλήνια ομοσπονδία των τρίτεκνων όσο και στην περιφερειακή ένωση.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ενώ η χώρα βγήκε από τα μνημόνια δυστυχώς, όπως είπε, συνεχίζεται μια επιδοματική πολιτική, που μάλιστα δεν έχει συγκεκριμένη χάραξη, ενώ θα έπρεπε να εφαρμοστεί μια δημογραφική πολιτική για τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση εργασίας σε τουλάχιστον ένα άτομο κάθε τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Κυρίαρχο αίτημα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων, συνέχισε ο κ. Κορομηλάς, είναι η επαναφορά των επιδομάτων στα επίπεδα της εποχής πριν από τα μνημόνια, σημειώνοντας ότι με τις περικοπές που έχουν γίνει τα επιδόματα αυτά έχουν μειωθεί κατά 30%. Επίσης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία οικονομική χορηγία προς τις οικογένειες που αποκτούν τρίτο, τέταρτο, πέμπτο κ.ο.κ παιδί. Όπως είπε, ένα τέτοιο μέτρο δεν θα προκαλούσε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στο κράτος, δεδομένου ότι δεν είναι πολλές οι οικογένειες που κάνουν πάνω από δύο παιδιά. Επιπλέον ο κ. Κορομηλάς ζήτησε να επανέλθει η τιμητική σύνταξη, έστω με συμβολικό ποσό, για τις μητέρες πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, καθώς επίσης να αυξηθεί το αφορολόγητο για τις τρίτεκνες και πολύτεκτες οικογένειες στις 15.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ακόμη ο κ. Κορομηλάς είπε ότι στα κύρια κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να είναι και η οικογενειακή κατάσταση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσιάζοντας το ημερολόγιο του 2019, ευχαρίστησε τον ιστότοπο Kalamatain, για την υποστήριξη της έκδοσης, όπως και τους χορηγούς, ενώ επιπλέον ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που υποστήριξαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Από την πλευρά της η κ. Αλατσάκη σημείωσε ότι η υπογεννητικότητα και η ανεργία είναι τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών θα ξεκινήσει μια νέα δράση το 2019, το Κέντρο Ενημέρωσης Τρίτεκνων, στο οποίο θα παρέχονται από ειδικούς υπηρεσίες ώστε οι τρίτεκνοι να ετοιμάζουν τα βιογραφικά τους για την αναζήτηση εργασίας, να προωθούνται τα βιογραφικά τους στην αγορά εργασίας, να ενημερώνονται για διάφορα ζητήματα που τους αφορούν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανεργία, να υποστηρίζονται στη σύνταξη αιτήσεων για επιδόματα και υπηρεσίες που δικαιούνται.

Στ.Μ.