Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 14:45

Πλειοδοσία αύριο στο Δήμο για την εκποίηση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων στην Καλαμάτα

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Αύριο, Τετάρτη 9 Γενάρη, στη μία μετά το μεσημέρι, θα διενεργηθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ο φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παράδοση από το Δήμο σε επίσημη εταιρία και την εκποίηση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων. Η πλειοδοσία θα ξεκινήσει με τιμή 95 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο και 25 ευρώ για κάθε δίκυκλο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, ανά έτος καταγράφονται περίπου 60 εγκαταλειμμένα οχήματα και περίπου 40 εγκαταλειμμένα δίκυκλα…

Η εταιρία που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα “σηκώνει” η ίδια τα εγκαταλειμμένα οχήματα, θα τα μεταφέρει σε δικό της χώρο για τουλάχιστον δέκα ημέρες και στη συνέχεια θα τα αποσυναρμολογεί με σκοπό την ανακύκλωση και ανάκτηση των διαφόρων μερών τους.

Εάν μεταξύ των εγκαταλειμμένων οχημάτων βρίσκεται και κάποιο που το αναζητήσει ο ιδιοκτήτης του, θα μπορεί να το παραλάβει μέσα στην προθεσμία των τουλάχιστον δέκα ημερών φύλαξης, καταβάλλοντας το κόστος της απομάκρυνσης και φύλαξης, που έχει προσδιοριστεί στα 80 ευρώ.

Στ.Μ.