Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 18:42

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει για ισχυρές βροχές και ανέμους μεγάλης έντασης

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει για ισχυρές βροχές και ανέμους μεγάλης έντασης

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 
Σε ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους που αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, 9 και 10 Γενάρη 2019…

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, “περίπου από το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019 αναμένονται στην Καλαμάτα και την περιοχή της ισχυρές βροχοπτώσεις και νότιοι άνεμοι μεγάλης εντάσεως. Τα φαινόμενα προβλέπεται να διαρκέσουν επί 30 ώρες περίπου, δηλαδή μέχρι νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου και θα συνοδεύονται από σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια σε πολλές βουνοπλαγιές.

Καλούνται οι πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας στις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους για την καλή απορροή των ομβρίων υδάτων, περιλαμβανομένης της στερέωσης αντικειμένων που ενδέχεται να παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ετοιμότητα, με το προσωπικό, οχήματα και μηχανήματα που διαθέτει, ενώ καθαρίζονται τα φρεάτια απορροής των ομβρίων υδάτων στους δρόμους”.