Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 22:00

Τα εγκαίνια του Μεγάρου “ανοιχτά” αλλά η συναυλία των εγκαινίων “κλειστή”...

“ΦΙΕΣΤΑ” ΝΙΚΑ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ 
“Λαϊκιστικά” χαρακτήρισαν το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης, τα αρνητικά σχόλια και δημοσιεύματα παρατάξεων για την επιβολή εισιτηρίου στη συναυλία των εγκαινίων του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 2 Φλεβάρη. Η συναυλία θα γίνει από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το εισιτήριο είναι 10 ευρώ…

Ενώ η δημοτική αρχή Καλαμάτας είχε ανακοινώσει ότι “στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού, που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2019, θα δώσει συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών”, τώρα η δημοτική αρχή αποσυνδέει τα εγκαίνια από τη συναυλία…

Είπε ο δήμαρχος ότι τα εγκαίνια θα γίνουν το μεσημέρι της 2 Φλεβάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η συναυλία θα γίνει το βράδυ.

Δηλαδή τα εγκαίνια μετατρέπονται σε φιέστα κοπής της κορδέλας, χωρίς καμία εκδήλωση ώστε ο κόσμος της Καλαμάτας να πάει και να γνωρίσει το Μέγαρο Χορού.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, όπου ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, τόνισε ότι τα εγκαίνια πρέπει να είναι μια γιορτή ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τόνισε ότι έπρεπε να είναι ανοιχτή σε όλους, εν ανάγκη να γίνει και δεύτερη φορά ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σχετικά με το εισιτήριο της συναυλίας είπε ότι ο ίδιος είναι υπέρ να γίνονται ποιοτικές εκδηλώσεις με εισιτήριο, όχι όμως την ημέρα των εγκαινίων.

Στ.Μ.