Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 02:35

Συνεχίζονται τα πειράματα στο κυκλοφοριακό της Καλαμάτας

Συνεχίζονται τα πειράματα στο κυκλοφοριακό της Καλαμάτας

ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΚΡΙΤΑ, 
ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ

Νέες αποσπασματικές αλλαγές προωθεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο κυκλοφοριακό της Καλαμάτας, ενώ η κυκλοφοριακή μελέτη του Κώστα Ζέκκου παραμένει στα αζήτητα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ειδικότερα, με οδηγίες του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ετοιμάσει μελέτη για την ενδεχόμενη αμφίδρομη κυκλοφορία στη Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους, που τώρα λειτουργεί ως μονόδρομος με βορειοδυτική κατεύθυνση. Αντίστοιχη μελέτη ετοιμάζεται για την αμφίδρομη κυκλοφορία στην Ακρίτα, στο τμήμα νοτίως της οδού Βασιλέως Γεωργίου.
Επιπλέον, προωθούνται οι μονοδρομήσεις στην οδό Μπουλούκου και στις οδούς ανατολικά της Παλαιολόγου και νότια της Λακωνικής. Οι μονοδρομήσεις αυτές αναμένεται να αποφασιστούν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος, θα επεκταθεί η νησίδα της οδού Αρτέμιδος από τη γέφυρα της Κεντρικής Αγοράς μέχρι τη γέφυρα της Σπάρτης, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα αποτελεί μια από τις κύριες εισόδους και εξόδους της πόλης προς τον περιμετρικό δακτύλιο.