Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 17:51

“Πρωτεύουσα Δύναμη” η Ελένη Αλειφέρη, παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους της

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες όσων περίμεναν, προς όφελος της δικής τους προσπάθειας, ότι η Ελένη Αλειφέρη δεν θα μπει τελικά στο στίβο διεκδίκησης του Δήμου Καλαμάτας. Το απόγευμα η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας παρουσίασε 24 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, το όνομα του συνδυασμό της, που είναι “Πρωτεύουσα Δύναμη” και το λογότυπο του. Μεταξύ των πρώτων υποψηφίων που παρουσίασε η Ελένη Αλειφέρη περιλαμβάνονται πρόσωπα αρκετά γνωστά μέσα από τη δράση τους στον επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Η Ελένη Αλειφέρη δεν παρέλειψε να σημειώνει κατά την ομιλία της ότι “πειραματισμοί, προσωπικές πολιτικές αγωνίες και φιλοδοξίες δεν αρμόζουν στο Δήμο Καλαμάτας”...

Η παρουσίαση έγινε στον πολυχώρο “House by Phaos”, στην οδό Σφακτηρίας. Οι πρώτοι υποψήφιοι που παρουσίασε, πλαισιωμένη από παιδιά, η Ελένη Αλειφέρη είναι οι:

 1.     Αγγελής Τάσος, Πολιτικός Μηχανικός επί πολλά έτη μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών του Δημοσίου.
 2.     Αδαμόπουλος Γιάννης, Γιατρός, Διευθυντής Aιματολογικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 3.     Αθανασόπουλος Δημοσθένης, ηλεκτρονικός και Προεδρεύων Συλλόγου Κτηματομεσιτών.
 4.     Γιαννακόπουλος Νίκος, Αγιογράφος - Δάσκαλος
 5.     Γουρνάκης Λεωνίδας, Ιδιωτικός υπάλληλος
 6.     Δημητροπούλου Πόλυ, Συνταξιούχος τραπεζικός  Μέλος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας
 7.     Εξηνταβελώνη Σταυρούλα, Νοσηλεύτρια – ταμίας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας
 8.     Καλοκάθης Μαρίνος, Οικονομολόγος – επιχειρηματίας
 9.     Κανελλόπουλος Ηλίας, Καθηγητής Θεολόγος Υποδιευθυντής 5ο Γυμνασίου Καλαμάτας
 10.     Κοκκώνα Γωγώ, Νηπιαγωγός εργαζόμενη σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό
 11.     Μαλαπάνη Σταυρούλα, Χρηματοοικονομικά Ασφαλιστικά – ιδιωτική Υπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου
 12.     Μουργής Παναγιώτης, Δικηγόρος Μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 13.     Μπαρούνη Μαρία, Επιχειρηματίας
 14.     Μπούρας Νικήτας, μέτοχος και πρώην Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας
 15.     Ξανθάκη Αθηνά, Καθηγήτρια γαλλικών –Μεταφράστρια
 16.     Παπαδέας Γεώργιος,  Συνιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφορικών υπηρεσιών Τουρισμού
 17.     Πράσινος Γεώργιος, Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια και εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο
 18.     Σκάρπα Άννα, Φιλόλογος – Διαχειρίστρια Ασφαλίσιμων Κινδύνων.
 19.     Σκοπετέας Αναστάσιος,  Μηχανικός ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής μεταπτυχιακός φοιτητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πανεπιστήμιων Ελλάδας, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ
 20.     Σμέρλα Μάρθα, Καθηγήτρια Φιλόλογος, Ιστορικός, Ειδική Παιδαγωγός.
 21.     Φερέτου Σταυρούλα, Λογοθεραπεύτρια, Εθελόντρια στο Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 22.     Φωτεινάκης Γιώργος, Γεωπόνος, εξειδικευμένος στην φυτοπροστασία.
 23.     Φωτόπουλος Θεόδωρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, κάτοχος start up , Υπεύθυνος Υποδομών Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας ΝΔ
 24.     Χρυσανθακοπούλου - Διπλάρη Χρύσα, Καθηγήτρια – Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Αναφερόμενη η Ελένη Αλειφέρη στο ανθρώπινο δυναμικό του συνδυασμού της “Πρωτεύουσα Δύναμη” σημείωσε ότι “εμείς όλοι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες και ουσιαστικό αίσθημα προσφοράς, στοιχεία τα οποία θέλουμε να μετουσιώσουμε σε έργο για το συμφέρον των συνδημοτών μας και κατ επέκταση του Δήμου μας στο σύνολό του. Ο Δήμος της Καλαμάτας είναι ένας προικισμένος Δήμος. Είναι ένας Δήμος που κατοικείται από αξιόλογους ανθρώπους, ανθρώπους όλων των  κοινωνικών τάξεων, ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, ανθρώπους που προσφέρουν και μοχθούν καθημερινά.

Οφείλουμε στην πόλη και τα χωριά μας, οφείλουμε  στους δημιουργικούς συνδημότες μας και στη δυναμική αυτού του Δήμου και κυρίως οφείλουμε στην Ιστορία αυτού του τόπου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων μας”.

Σε ό,τι αφορά τις διαπιστώσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση από τον κόσμο της υποψηφιότητάς της η Ελένη Αλειφέρη είπε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί όλοι εσείς δεχθήκατε με ενθουσιασμό την υποψηφιότητά μου και είμαι υπερήφανη γιατί λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα προς το πρόσωπό μου. Η εμπιστοσύνη σας αυτή με γεμίζει ευθύνη αλλά αποτελεί και κινητήριο δύναμη της προσπάθειάς μας. Χαίρομαι που οι στόχοι μας ταυτίζονται, χαίρομαι γιατί επιθυμούμε όλοι το άριστο για τον τόπο μας. Άλλωστε πειραματισμοί, προσωπικές πολιτικές αγωνίες και φιλοδοξίες δεν αρμόζουν στο Δήμο Καλαμάτας”.

Πρόσθεσε ακόμη, αναφερόμενη στις αρχές της και τις αρχές της “Πρωτεύουσας Δύναμης” ότι “ακρογωνιαίος λίθος της υποψηφιότητάς μου, αλλά και της μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικής μου πορείας ήταν και είναι η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης την οποία έχουμε δομήσει χρόνια τώρα και την οποία θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Βασικές αρχές του συνδυασμού μας είναι η αξιοπιστία,  η ευγενής άμιλλα, η σκληρή δουλειά. Ξέρετε όλοι σας ότι δεν είμαι άνθρωπος που υιοθετεί τη στείρα κριτική, δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε αντιπαλότητες, διαδικασίες πόλωσης και διχασμού των πολιτών. Γνωρίζετε επίσης ότι όταν χρειάζεται, όταν απαιτείται, μπορώ και το έχω αποδείξει να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μου αποτελεσματικά και με συνέπεια, και κυρίως  χωρίς καμία σκοπιμότητα”.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Σε ό,τι αφορά το όραμά της η Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι αυτό είναι “πολύ απλά να γίνει η Καλαμάτα μας, η Πρώτη Πόλη, η Πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, με Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό  Αναγνώριση και Διεθνή προβολή”.  

Συνέχισε σημειώνοντας ότι μέσα από το όραμα αυτό προκύπτει και το όνομα του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη” και ακόμη είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας “θέλουμε να είναι Πρωτεύουσα ανάπτυξης και πολιτισμού. Πρωτεύουσα, με σεβασμό στον άνθρωπο και στις αυτονόητες ανάγκες της καθημερινότητάς του, με ενισχυμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας, με δομές πρόνοιας, παιδείας, με αναπτυξιακό πρόγραμμα σύμφωνο με την δυναμική του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποίηση πόρων, διαχείριση και ανάδειξη των ισχυρών πλεονεκτημάτων της”.

Σε ό,τι αφορά το λογότυπο η Ελένη Αλειφέρη σημείωσε ότι στο σχέδιο κυριαρχεί το γράμμα “Π”, που είναι “η Πύλη της ανάπτυξης  με αιχμή του δόρατος το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι. Είναι ο Ποιοτικός Προορισμός που θέλουμε να γίνει η Καλαμάτα”, καθώς και μέσα στο γράμμα “Π” το γράμμα “Δ”, που είναι “η δύναμή μας, η δύναμη των ανθρώπων που απαρτίζουν τη δημοτική μας παράταξη, η δύναμη των συμπολιτών μας που πλαισιώνουν την προσπάθειά μας, η δύναμη όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, η δύναμη του ίδιου του τόπου μας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων”.

Σχετικά με τα χρώματα του λογότυπου η κ. Αλειφέρη είπε ότι κυριαρχούν το πράσινο του λαδιού και της ελιάς, που συμβολίζει τον βασικό παραγωγικό τομέα του τόπου, το πορτοκαλί που αναφέρεται στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και το μπλε “της θάλασσας και του ουρανού, το χρώμα που περικλείει το μαγευτικό πίνακα του Δήμου μας, αυτό που αντικρίζουμε κάθε ημέρα και παίρνουμε δύναμη και ενέργεια όλοι μας”.

Τέλος, η Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι “σε αυτές τις εκλογές πρώτα θα  ακούσουμε, θα μιλήσετε εσείς, οι πολίτες και οι δημιουργικές δυνάμεις της Καλαμάτας, θα κάνουμε αυτό που ο νέος εκλογικός νόμος ορίζει, θα απελευθερώσουμε αλλά και ταυτόχρονα  θα Ενώσουμε Δυνάμεις”.

Στ.Μ.