Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:39

Η πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ξανάφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα του κοριού

Οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου κόβουν την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου κόβουν την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο κοριός, που σύμφωνα με την περσινή καταγγελία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, στην εισαγγελική αρχή, παρακολουθούσε τις συνομιλίες της, ξαναμπαίνει στην πολιτική επικαιρότητα. Για τον κοριό μίλησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, νωρίτερα, κατά την κοπή της πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη…


Θανάσης Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Η Ντίνα Νικολάκου κατά τον χαιρετισμό της πριν την κοπή της πίτας, ουσιαστικά επέκρινε τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Θανάση Αθανασόπουλο, λέγοντας ότι “δεν μίλησε καθαρά” και υπογράμμισε δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα του κοριού. Όπως είπε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, για το θέμα αυτό οι διευθυντές και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας υποβλήθηκαν από αστυνομικούς σε σωματικό έλεγχο και διερωτήθηκε πως ο Σύλλογος δεν αντιδρά γι’ αυτό. Είπε ακόμη η κ. Νικολάκου ότι θα περίμενε από τον πρόεδρο του Συλλόγου να αναφερθεί στα προβλήματα “κανονικότητας της διοίκησης” στην Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία προκάλεσε το θέμα του κοριού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του 2018.

Μετά την ομιλία της Ντίνας Νικολάκου εκπρόσωποι του Συλλόγου σχολίασαν ότι η τοποθέτησή της ήταν άδικη για τον πρόεδρο και το Σύλλογο και ανήγγειλαν ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Σύλλογο ως απάντηση. Επίσης τόνισαν ότι ο Σύλλογος δεν μπορούσε να ταχθεί υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς και πως εκείνη την περίοδο ήταν σημαντικό να μην διχαστεί το προσωπικό.

Επιπλέον η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου κατά τον χαιρετισμό του, όπου έθεσε τα συλλογικά αιτήματα των υπαλλήλων, δεν ήταν όσο μαχητική θα ήταν η ίδια εάν βρισκόταν στη θέση του. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα αιτήματα που παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος τα δέχεται ωστόσο συνέχισε ότι “δεν είναι αυτά τα σημαντικά. Το σημαντικό είναι ο ίδιος ο θεσμός, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται και είναι η ώρα να δώσει το μεγάλο του στοίχημα”. Ο θεσμός, συνέχισε η Ντίνα Νικολάκου, πρέπει να μετεξελιχθεί από περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε περιφερειακή διακυβέρνηση, κάτι που υπογράμμισε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, είναι ο πρώτος που ξεκίνησε να το διεκδικεί και κατάφερε να κάνει και την Κεντρική Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να ενστερνιστεί αυτή την αναγκαιότητα.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα του κοριού από την πλευρά του.

Στ.Μ.