Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 16:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον “Ανοιχτό Δήμο” με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον “Ανοιχτό Δήμο” με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ 
Μετά από μια γερή εσωτερική δοκιμασία ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στηρίξει και σε αυτές τις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος φαίνεται ότι κράτησε την πιο έντιμη στάση απέναντι στο κυβερνών κόμμα και συγκεκριμένα απέφυγε να βάλει όρους που το έφερναν σε ρόλο κομπάρσου, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε υποτιμήσει…

Η απόφαση για τη στήριξη του “Ανοιχτού Δήμου” λήφθηκε χθες σε συνέλευση των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, “η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:
Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας  την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας· να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.
Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει την στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας”.