Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 03:19

Κατάφορα άδικη απόφαση απόλυσης έξι εργαζομένων stage του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ 
Απολύθηκαν, με δικαστική απόφαση, έξι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας από το 2009 με σύμβαση stage, όταν άλλοι συνάδελφοί τους με την ίδια σύμβαση, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Καλαμάτα, έχουν μονιμοποιηθεί με άλλες δικαστικές αποφάσεις! Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Οικονομάκος σε γραπτό του σχόλιο καλεί την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις και να αποκαταστήσει αυτούς τους εργαζόμενους, ενώ τονίζει ότι η μεν δημοτική αρχή αντί να τους υποστηρίξει έβαλε διάφορα εμπόδια με νομικά τερτίπια και το δε Σωματείο Εργαζόμενων θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να προκαλέσει δυναμικές κινητοποιήσεις για τους συναδέλφους…

Ειδικότερα, το σχόλιο του Δημήτρη Οικονομάκου έχει ως εξής: “Την Τετάρτη 27/02, με απόφαση Δικαστηρίου,  απολύθηκαν από το δήμο Καλαμάτας 6 εργαζόμενοι.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν με stage από το 2009, χωρίς ασφάλιση, με 500 ευρώ μισθό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αρκετές αρμοδιότητες ο καθένας.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που βυθίζει νέο κόσμο στην ανεργία μετά από 12 χρόνια δουλειάς κάτω από απαράδεκτες  συνθήκες.

Για τους συγκεκριμένους  εργαζόμενους είχε καταθέσει στη βουλή ερώτηση το ΚΚΕ στις 22/11 και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης  με τεράστια καθυστέρηση μας απάντησε εγγράφως πως δεν είναι αρμόδιος και μας παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας. Επανακαταθέσαμε ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας και ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης που να επαναπροσλαμβάνει τους 6 εργαζόμενους και να τους καλύπτει εργασιακά και ασφαλιστικά για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος Καλαμάτας να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και να σταθεί δίπλα από τους εργαζόμενους και όχι να τους βάζει εμπόδια όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με νομικά τερτίπια.

Να επιμείνει στη πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ που ζητάει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Απαιτείται τώρα από το σωματείο εργαζομένων και όλους συνδικαλιστικούς φορείς έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσουν σε  δυναμικές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση την τροπολογία στη Βουλή που τόσο καιρό ζητάει το ΚΚΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας”.