Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 20:01

Οι πρώτοι 12 υποψήφιοι με τον Θανάση Πετράκο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι πρώτοι 12 υποψήφιοι με τον Θανάση Πετράκο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τις βασικές προγραμματικές θέσεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» καθώς και τους δώδεκα πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  του συνδυασμού του στη Μεσσηνία παρουσίασε σήμερα, στο ιστορικό Δημαρχείο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος…

Επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις τόσο στον Τουρισμό και την παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, όσο και στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, ο κ. Πετράκος επέρριψε ευθύνες, εκτός από τις κυβερνήσεις και στην περιφερειακή Αρχή, που διαχειρίζεται τα πράγματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επί εννέα χρόνια, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την  εδώ και επτά χρόνια εργολαβία του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, ενός τμήματος 7,5 χιλιομέτρων ,το οποίο ακόμη  δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παρουσιάζοντας τους δώδεκα πρώτους υποψηφίους του, ο Θανάσης Πετράκος έκανε λόγο για «αγωνιστές με διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις  άλλα με κοινή αντίληψη για το μέλλον του τόπου. Αγωνιστές με συνέπεια και στην επαγγελματική και στη κοινωνική και στη συνδικαλιστική και στη πολιτική τους δράση».

Ειδικότερα, πρόκειται για τους: 

1.Αγγελοπούλου Κατερίνα, Μαθηματικός, Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978.  Κατοικεί στη  Λογγά (Δήμος Μεσσήνης) και εργάζεται στη Κορώνη ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών.

2.Ανδρουλιδάκης Γιάννης, Εκπαιδευτικός   στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας – μάχιμος συνδικαλιστής, κάτοικος Καλαμάτας.

3.Δουλάμη Πετρούλα, Ιδιωτική υπάλληλος με Αυτοδιοικητική δράση στον Δήμο Ρίου, γεννήθηκε και κατοικεί στη  Καλαμάτα.

4.Ζουζούνης Θανάσης, Συνταξιούχος Αστυνομικός –Αγρότης, γεννήθηκε και κατοικεί στη Κορώνη  (Δήμος Πύλου – Νέστορος).

5.Καλογεροπούλου  Λένα, Ιδιωτική υπάλληλος γεννήθηκε το 1981 στη Χώρα (Δήμος Πύλου – Νέστορος).

6.Κανέλης Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος – Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κάτοικος Καλαμάτας.

7.Κρόμπας Κώστας, Δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, κάτοικος Καλαμάτας.

8.Λιακόπουλος Σπύρος, Ελεύθερος επαγγελματίας, γεννήθηκε το 1982 στην Καλαμάτα.

9.Λουκάκος Κώστας, Τεχνικός ΔΕΗ, γεννήθηκε και κατοικεί στη  Μεσσήνη.

10.Μήτση Μαρία, πτυχιούχος  Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια.   Είναι   Γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Γεννήθηκε  το 1980 και κατοικεί στην Καλαμάτα.

11.Παναγιωτοπούλου Γεωργία, Αγρότισσα – έμπορος αγροτικών προϊόντων, κάτοικος Κυπαρισσίας (Δήμος Τριφυλίας).

12.Πράττης Δημήτρης, Δημόσιος υπάλληλος, Οργανωτικός Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Καλαμάτας.

Ο κ. Πετράκος σημείωσε ότι προς το τέλος Μαρτίου θα παρουσιάσει και τους υπόλοιπους 9 υποψήφιους του συνδυασμού του.

Οι προγραμματικές θέσεις

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του, ο  επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:

- Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις εξουσίες.

-Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

-Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

-Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές δεσμεύσεις για πάγωμα των πόρων της αυτοδιοίκησης μέχρι το 2023.

-Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας , Μαρίνα Ναυπλίου  κ.λπ.).

-Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

-Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

-Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρειά μας. Για έναν δημοκρατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό, ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου: «Δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα και φυσικά όχι τύπου Τσίπρα.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχει θέση κάθε δημοκρατικός πολίτης ανεξάρτητα από κομματική προέλευση που θέλει να συμβάλλει, ώστε να αλλάξουν τα πράγματα, να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα βγάλει την Περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης προς όφελος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου».

Ο κ. Πετράκος χαρακτήρισε τους πολιτικούς του αντιπάλους κυρίους Δέδε, Μπουντρούκα, Νίκα και Τατούλη, ως εκφραστές- με μικρές παραλλαγές- της ίδιας αντίληψης για την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των «εργολάβων» που μυρίζονται χρυσάφι στους λιγνίτες, στα σκουπίδια, στον ήλιο, στον αέρα και στα δημόσια έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Θέλουν τουριστική «ανάπτυξη» με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις. Αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών. Υποκλίνονται στην Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ και στην ίδρυση της γερμανικής τράπεζας. Θέλουν ΣΔΙΤ παντού», είπε και πρόσθεσε:

«Το ερώτημα που θέτουμε για τις περιφερειακές εκλογές στους πολίτες είναι με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ή με τους διαχειριστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Πελοπόννησο πέρα από τις όποιες διαφορές τους στον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Μας γνωρίζετε από τότε που ιδρύθηκε ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή. Ζητάμε από τους πολίτες της Πελοποννήσου να μας στηρίξουν και να είναι βέβαιοι, ότι έτσι στηρίζουν το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους. Το μέλλον του τόπου».

Βένια Παπαδοπούλου