Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 00:32

Περιοδεία Γόντικα, Οικονομάκου, Σμυρνή σε Λιμεναρχείο και Πυροσβεστική Καλαμάτας

Αργύρης Σμυρνής, Νίκος Γόντικας Αργύρης Σμυρνής, Νίκος Γόντικας

“ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ” 
Τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ παρουσίασαν στους εργαζόμενους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Οικονομάκος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργύρης Σμυρνής, πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία. “Τα συμφέροντα όλων όσων ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους και με τα συμφέροντα του Eλληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ” τόνισε ο Αργύρης Σμυρνής, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, μετά την περιοδεία στο Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστική…

“Η επίσκεψή μας έγινε προκειμένου να έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί τους και αφενός να ακούσουμε και από τους ίδιους τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της εργασίας και των καθηκόντων τους, τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό και περιφερειακό πλαίσιο, και αφετέρου να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κ.Κ.Ε., ανέφερε επίσης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αργύρης Σμυρνής.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση και η συζήτηση πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα και επίπεδο, ενώ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστική “αναγνώρισαν την ανάγκη για αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για τη διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων για την εξασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας και την ανάγκη οργάνωσής τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ο Αργύρης Σμυρνής αφού αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στο Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστικό μίλησε ακολούθως για τις θέσεις που παρουσίασε μαζί με τον Νίκο Γόντικα, οι οποίες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παιδιά του Eλληνικού λαού και στην συντριπτική πλειοψηφία τους γιοι και κόρες λαϊκών οικογενειών, που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες. Όσον αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεκαθαρίσαμε ότι το ΚΚΕ δεν το ταυτίζει σε καμία περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν.

- Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

- Η Πυροσβεστική πρέπει να αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

- Το Λιμενικό πρέπει να αποσκοπεί στην έρευνα και διάσωση, στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας”.

Επιπλέον ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι “υπογραμμίσαμε ότι λύση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση είναι η συμπόρευση με το λαό στους δρόμους του αγώνα και ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.. Γι’ αυτό θα πρέπει και έχουν κάθε δικαίωμα, να οργανώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέσα από τα σωματεία και τις ενώσεις τους, να αντιστέκονται οργανωμένα και μαζικά ενάντια σε διασπαστικές πρακτικές που ως στόχο έχουν να τους απογοητεύσουν ώστε να πέσουν στην παγίδα της αποστασιοποίησης απ' τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα. Τους διαβεβαιώσαμε για την σιγουριά μας ότι τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., διαθέτουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τους ύπουλους κομματικούς τακτικισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τον αγώνα, τις κατακτήσεις και τη θέληση για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής αυτών και των οικογενειών τους”.

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τέλος ο Αργύρης Σμυρνής είπε ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις αποκηρύσσουν το φασισμό και ειδικότερα ότι “σαν σημαντικό ζήτημα τους θέσαμε την ανάγκη απομόνωσης των φασιστικών μορφωμάτων που προσπαθούν να καπηλευτούν τον πατριωτισμό τους, ενώ πρόκειται για υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των κατακτητών και των δικτατόρων. Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός ουδεμία σχέση έχει με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και αρκετοί, κατά την τριπλή γερμανική, ιταλική και βουλγάρικη κατοχή της χώρας, συμμετέχοντας στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ”.

Στ.Μ.