Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 15:40

Άλλους 16 υποψήφιους συμβούλους ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Αντωνόπουλος

Θεανώ Αδαμοπούλου, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Άννα Πετρέα Θεανώ Αδαμοπούλου, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Άννα Πετρέα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Ακόμη 16 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος. Συνολικά μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει 57 υποψήφιους. Αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στο χώρο πολιτισμού “Γαία”, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, η “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” θα πραγματοποιήσει μια ακόμη εκδήλωση-διαβούλευση για την κατάρτιση του προγράμματός της, με θέμα την ιστορία της Καλαμάτας και με εισηγητή τον καθηγητή της πανεπιστημιακής σχολής Θανάση Χρήστου…

Οι νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε το μεσημέρι, στον χώρο “Γαία”, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, πλαισιωμένος από τις υποψήφιες του συνδυασμού του Θεανώ Αδαμοπούλου και Άννα Πετρέα, είναι:

 1.       ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Μηχανικός αυτοκινήτων
 2.       ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Αγρότης
 3.       ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ –Υποστράτηγος απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας
 4.       ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Ιδιωτικός υπάλληλος
 5.       ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ – Επιχειρηματίας
 6.       ΚΟΥΜΑΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – Αγρότισσα
 7.       ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – Γεωπόνος άπόφοιτος Γ.Π.Α. με Μ.Sc. τεχνολογία φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού Παν. Εδινβούργου,  Μ.Sc. Μάρκετινγκ και Επικοινωνία Ο. Π. Α., τέως πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δ. Ελλάδας, Μέλος Δ. Σ. ΤΕΑΓΕ, ταμίας – μέλος Δ. Σ. Παν. Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίου (Π.Ο.ΓΕ.ΔΗ.), προϊστάμενος τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου ΥΠ.Α.ΑΤ.,
 8.       ΝΙΚΟΛΙΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Σχεδιαστής κοσμημάτων, Επιχειρηματίας
 9.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ Δρ., μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
 10.   ΠΕΤΡΕΑ ΑΝΝΑ – Τεχνολόγος γεωπόνος, Σύμβουλος βιολογικής καλλιέργειας
 11.   ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  – Άνεργη
 12.   ΡΟΥΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γεωπόνος, απόφοιτος τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης
 13.   ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - Συνταξιούχος ΥΠ. Ε. ΧΩ. Δ. Ε.
 14.   ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) – Ιδιωτική υπάλληλος
 15.   ΧΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Οικιακή εργασία
 16.   ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μηχανολόγος Μηχανικός.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στον χώρο πολιτισμού “Γαία”, θα ξεκινήσει στις 7:30 το βράδυ και το θέμα της είναι “Η συμβολή της Ιστορίας στη λήψη των αποφάσεων και πως έχει επηρεάσει την εξέλιξη της Καλαμάτας”.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας των υποψηφίων του συνδυασμού του σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και νέα ανακοίνωση με την οποία θα κλείσει το ψηφοδέλτιό του. Επανέλαβε ότι η επιλογή των μελών του συνδυασμού έχει γίνει με κριτήριο όχι το πόσους ψήφους θα φέρουν αλλά πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι αυτό διαμορφώνεται με διαβούλευση που πραγματοποιείται στον χώρο πολιτισμού “Γαία”, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με συζήτηση για τα μνημεία του Δήμου, την ιστορία του και τον τουρισμό. Η διαβούλευση, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί αύριο, με την εκδήλωση για την ιστορία της Καλαμάτας και τις επόμενες εβδομάδες για το σοβαρό ζήτημα των συγκοινωνιών και του κυκλοφοριακού στην πόλη, για το οποίο θα γίνει εισήγηση από καθηγητή του πανεπιστήμιου της Πάτρας, για τα θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Άρφαρών, Άριος και Θουρίας και ακολούθως για τα θέματα της Βέργας, της Μικρής Μαντίνειας και της περιοχής του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαβουλεύσεις, είπε ακόμη ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις και οι περιοδείες του συνδυασμού στους θεσμικούς φορείς του δήμου, στις γειτονιές και τις κοινότητες,  ώστε να γίνει ο διάλογος για τα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους.

Κλείνοντας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε ότι οι εκλογές του Μάη έχουν εξαιρετική σημασία και αυτό γιατί είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι και συνδυασμοί με αποτέλεσμα να είναι μεγάλος και ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων και να επηρεάζεται και το κριτήριο ψήφου από φιλικές και συγγενικές θέσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, να φροντίσουν να μην χαλάσουν προσωπικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών.

Από την πλευρά της η Άννα Πετρέα ανέφερε ότι η απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα δείχνει τη διάθεσή της “να φύγουμε από το τι κάνουν οι άλλοι και να ασχοληθούμε με το τι κάνουμε εμείς”, ενώ σημείωσε ακόμη ότι την ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθεί στα θέματα γύρω από την ανάδειξη της ποιότητας και γενικότερα της αξίας των τροφίμων και προϊόντων της περιοχής.

Τέλος η Θεανώ Αδαμοπούλου αναφέρθηκε στην διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για το πρόγραμμα του συνδυασμού, σημειώνοντας ότι την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση για τα μνημεία, την ιστορία και τον τουρισμό παραβρέθηκαν και παρουσίασαν  απόψεις, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Κεχαγιά Μηλίτση και η υπεύθυνη του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Θουρία.

Στ.Μ.