Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 12:44

Στην Άνθεια βρέθηκε ο Μ. Αντωνόπουλος

Την τοπική κοινότητα Άνθειας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών». Κατά την επίσκεψη, ο Μ. Αντωνόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τους κατοίκους για την υφιστάμενη κατάσταση των προβλημάτων και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου τους από τη νέα δημοτική αρχή...

Ειδικότερα, τέθηκαν τα ζητήματα του καθαρισμού και της προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Θουρίας, του δευτερεύοντος οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιοίας μετά και τις τελευταίες καταστροφές του, της παραβατικότητας, με έμφαση στον ηλεκτροφωτισμό και τον προγραμματισμό ελέγχων σε τακτά διαστήματα της περιφερειακής δημοτικής αστυνομίας, αλλά και τον αντίστοιχων δομών του δήμου που θα πρέπει να δράσουν υποστηρικτικά.
Όπως ο τόνισε ο Μ. Αντωνόπουλος, «η Αρχαία Θουρία μετά και τις προσπάθειες των τελευταίων ανασκαφών της υπηρεσίας με τη συνδρομή της κυρίας Αραπογιάννη, διαμορφώνεται σε ένα μεγάλης σπουδαιότητας αρχαιολογικό χώρο που συγκεντρώνει τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών ετησίως. Αποτελεί τον μοναδικό και πλέον σημαντικό χώρο αρχαιοελληνικού πολιτισμού όχι μόνο για το δήμο Καλαμάτας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η ανάδειξή του με τα συνοδά έργα θα αναβαθμίσει την τοπική κοινότητα και θα υποστηρίξει την τοπική οικονομία».