Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:14

Σε εκδήλωση παρουσίασης του ΕΣΠΑ ο Μ. Αντωνόπουλος

Σε εκδήλωση παρουσίασης του ΕΣΠΑ ο Μ. Αντωνόπουλος

Στην εκδήλωση παρουσίασης του ΕΣΠΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 παραβρέθηκε την Τετάρτη ως συντονιστής, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Μιχάλης Αντωνόπουλος. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο στο Ξενοδοχείο REX , έγινε επίσης αναφορά στα έργα υλοποίησης της τρέχουσας περιόδου 2014-2020...

Ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, Αντώνης Ψαράκης. Μετά την παρουσίαση, οι παριστάμενοι αυτοδιοικητικοί, υποψήφιοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να πάρουν σημαντικές πληροφορίες για τα έργα και τις χρηματοδότησεις από τα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα του Δήμου Καλαμάτας από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στα προβλήματα με την πληρότητα των φακέλων και των μελετών που γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μ. Αντωνόπουλος, «ήδη δύο έργα του Δήμου, το ανοιχτό θέατρο και οι αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, εμφανίζουν σοβαρότατα προβλήματα στους φακέλους τους και κινδυνεύουν με απένταξη. Επίσης, δεν υποβλήθηκαν προτάσεις για σημαντικά έργα, όπως αυτά που αφορούν στις ορεινές κοινότητες και τους οικισμούς ΤΑΠ ΤΟΠ. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς μελέτες και προετοιμασία δεν μπορούμε να περιμένουμε εντάξεις σε αναπτυξιακά έργα στο δήμο μας».