Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 19:46

Απάντηση στον “Ανοιχτό Δήμο” από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ για το προεκλογικό περίπτερο στη Χρυσή Αυγή

Του Τάσου Νιάρχου* 
Στην ανακοίνωση απάντηση προς την τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ ο «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» αναφέρει:
Ο εκπρόσωπός της Λ.Σ. έσπευσε να τοποθετηθεί πριν καν αρχίσει μια προβλεπόμενη από τη νομοθεσία καθαρά ενημερωτική συνάντηση μόνο και μόνο για να κατηγορήσει τις υπόλοιπες παρατάξεις για “ανοχή στο φασισμό”.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας:...

Η διακομματική επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε Πέμπτη 25/04 στις 10 π.μ. Ξεκινώντας η συνεδρίαση ο γραμματέας του Δήμου κ.  Xαντζής ζήτησε να καταγράψει ποια κόμματα και ποιες δημοτικές παρατάξεις παρευρίσκονται στη συνεδρίαση. Τότε έγινε αντιληπτή η παρουσία της Χρυσής Αυγής. Επειδή δεν είχε προσέλθει ακόμη ο προεδρεύων της διακομματικής επιτροπής κ. Ηλιόπουλος, ζήτησα να περιμένουμε τον κ. Ηλιόπουλο, επειδή την ευθύνη για το ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην διακομματική επιτροπή και για την τήρηση των αποφάσεων αυτής, την έχει η Δημοτική Αρχή.

Παρ’ όλα αυτά για την διευκόλυνση της διαδικασίας μοιράστηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων ένα έντυπο για το τι προβλέπει ο νόμος για την προεκλογική περίοδο.

Στη συνέχεια ο κ. Μάκαρης αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων έκαναν διάφορες ερωτήσεις, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται και ποιες είναι οι κυρώσεις.

Κατά τις 10.30 περίπου προσήλθε στη συνεδρίαση ο κ. Ηλιόπουλος, τότε ζήτησα το λόγο κατήγγειλα την παρουσία της χρυσής αυγής, πρότεινα να μην δοθεί καμία διευκόλυνση στο κόμμα αυτό, όπως έχουν αποφασίσει πολλά άλλα δημοτικά συμβούλια, αναφέροντας τα δημοτικά συμβούλια Αθήνας και Πάτρας που έχουν αποφασίσει να μην δώσουν καμία διευκόλυνση στο φασιστικό ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Όταν πήρα αρνητική απάντηση αποχώρησα. Οι άλλοι παρέμειναν.

 

*Τάσος Νιάρχος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας με την «Λαϊκή Συσπείρωση»