Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 01:01

Βαρβαρότητα στην όχθη του Νέδοντα, κόπηκαν δέντρα!

Βαρβαρότητα στην όχθη του Νέδοντα, κόπηκαν δέντρα!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ένας πνεύμονας πρασίνου της Καλαμάτας, η ανατολική όχθη του Νέδοντα, υπέστη μεγάλη βαρβαρότητα, καθώς τις ημέρες πριν από το Πάσχα πολλά δέντρα κόπηκαν από την επιφάνεια του εδάφους και πολλά ακόμη έμειναν μόνο με τον κορμό τους και λίγα μέλη τους!...

Κόπηκαν λεύκες αλλά και ευκάλυπτος ή ευκάλυπτοι σε μια βίαιη επέμβαση που επηρεάζει τόσο τη λειτουργία του οικοσυστήματος της περιοχής όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η δικαιολογία ότι η επέμβαση αυτή έγινε για λόγους ασφαλείας δεν είναι πειστική, καθώς έχουν κοπεί δέντρα στη σειρά που δεν μπορεί να ήταν όλα τους επικίνδυνα.

Το κακό έγινε αλλά από το Δήμο θα πρέπει να απαντηθεί, όσο και αν επικαλείται την αναγκαιότητα αυτής της επέμβασης, εάν έγινε σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία. Ο νόμος 4067/2012, στο άρθρο 4 και στην παράγραφο 2 η. προβλέπει ότι μεταξύ άλλων “έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας απαιτείται…”, για “Κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή τις Ζ.Ο.Ε. που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφής νομοθεσίας”.

Στ.Μ.