Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 18:21

Τόνια Κουζή στους συνυποψηφίους της: Μην ρυπαίνετε, ελάτε να συζητήσουμε δημόσια

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Νέα πρόσκληση σε δημόσια συζήτηση απευθύνει στις και στους συνυποψήφιες-ους δημάρχους, για δημόσια συζήτηση και προβολή των θέσεών τους, η υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”, αφού όμως πρώτα, σε σχετική ανακοίνωση, κατακρίνει όσους προβάλλονται προεκλογικά με ανεξέλεγκτη διάθεση έντυπου υλικού, κάτι που υπογραμμίζει ότι και ο νόμος το απαγορεύει αλλά και την πόλη ρυπαίνει…

Ειδικότερα σε σχετική παράκληση της Τόνιας Κουζής προς τους υπόλοιπους υποψήφιους σημειώνονται τα εξής: “Εμείς, οι άνθρωποι της Καλαμάτα Τόπος Ζωής, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους ανθυποψήφιους συνδυασμούς, τους επικεφαλής τους και τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό τους, να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας ώστε να μην  διαμοιράζεται ανεξέλεγκτα προεκλογικό υλικό, πετώντας ασύδοτα φυλλάδια και κάρτες, ρυπαίνοντας και ασχημαίνοντας την πόλη μας.

Θα’ θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 24923/2019 (ΦΕΚ1166/Β/8-4-2019) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Από την αρχή της καμπάνιας μας, κάναμε τεράστια προσπάθεια να μην σπαταλήσουμε ούτε μια σελίδα χαρτί. Χρησιμοποιούμε όπως βλέπετε μόνο το διαδίκτυο, τα social media, τα ΜΜΕ, τις βόλτες πόρτα-πόρτα και τις εκδηλώσεις για να μας γνωρίσετε και να μάθετε τις θέσεις μας για την Καλαμάτα. Τα πήγαμε καλά. Μας παρακολουθούν και ενημερώνονται χωρίς κόστος και χωρίς πεταμένο χαρτί χιλιάδες δημότες.

Οι συμπολίτες μας, που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά, με την ηλεκτρονική επικοινωνία, κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες, μας ζητούν φυλλάδια. Τις τελευταίες ημέρες αποφασίσαμε να τυπώσουμε έναν περιορισμένο αριθμό δισέλιδων φυλλαδίων τα οποία διαθέτουμε μόνο χέρι με χέρι σε όποιον θέλει να το διαβάσει. Δεν τα ρίχνουμε στο δρόμο, ούτε κάτω από πόρτες, ούτε στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Δεν τυπώνουμε αφίσες για χύμα αφισοκόλληση σε κολώνες. Δεν τυπώνουμε ατομικά φυλλάδια υποψηφίων καθόλου.

Δεν πληρώνουμε συνεργεία αφισοκολλήσεων και μοιράσματος χαρτιού στους δρόμους. Δουλεύουμε μόνο με τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας με σεβασμό στην πόλη, για μια καθαρή Καλαμάτα, γιατί ούτε η περιβαλλοντική μας συνείδηση, ούτε η αισθητική μας το επιτρέπει. Δεν θέλουμε ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν με βάση ποιός έριξε πιό πολύ σκουπίδι στην πόλη. Θέλουμε ψηφοφόρους που θα στηρίξουν την προσπάθεια όλων μας να καθαρίσουμε τις γειτονιές μας.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι έχουμε προσκαλέσει όλους τους συνδυασμούς (και δυστυχώς λίγοι προς το παρόν έχουν ανταποκριθεί) να συναντηθούμε στο ίδιο τραπέζι, συζητώντας για τα κοινά προβλήματα της πόλης μας και για τις προοπτικές συναίνεσης για την επόμενη ημέρα. Θα προτιμούσαμε τα βιογραφικά μας, οι απόψεις μας και τα όνειρά μας, να αντιπαραβάλλονται σ’ ένα δημόσιο τραπέζι διαλόγου, και όχι στους δρόμους και στις πλατείες, στα μαγαζιά και στις κατοικίες της πόλης μας”.