Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 23:20

Κοσμόπουλος: Αναγέννηση του Δήμου δεν μπορεί να γίνει από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς επιγόνους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ 
Την υλοποίηση 17 συγκεκριμένων έργων μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του, για την ώθηση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, εξήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας, στη μεγάλη εκδήλωση του συνδυασμού του για την παρουσίαση του προγράμματός του. Στην εκδήλωση αυτή στράφηκε και κατά των πολιτικών και υπηρεσιακών επιγόνων της δημοτικής αρχής, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να φέρουν την αναγέννηση που έχει ανάγκη ο Δήμος Καλαμάτας…


Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Λούης Τσάτουμας, Βούλα Τσιαμήτα και Γιώργος Κουτσούλης

Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού και την παρουσίαση μέρους του προγράμματος από τον Βασίλη Κοσμόπουλο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον αθλητικό τουρισμό με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος εις τριπλούν Βούλα Τσιαμήτα, με τον δύο φορές Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Βασίλη Πολύμερο, με τον διεθνή πρωταθλητή στο μήκος Λούη Τσάτουμα, με τον υπεύθυνο κοινωνικής ευθύνης του ΣΕΓΑΣ Σωτήρη Κυρανάκο και με τον εθνικό προπονητή στίβου Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, το οποίο γέμισε από φίλους του Βασίλη Κοσμόπουλου και του συνδυασμού του.

“Η αναγέννηση του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής παραμένει για μας κεντρικό ζητούμενο. Την αναγέννηση αυτή δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν οι επίγονοι, είτε σε πολιτικό είτε σε υπηρεσιακό επίπεδο, της απερχόμενης δημοτικής αρχής” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αναφερόμενος προφανώς σε συνυποψηφίους του προέρχονται από την παράταξη της δημοτικής αρχής και από το στελεχιακό προσωπικό του Δήμου.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του είναι αδέσμευτος, αμιγών αυτοδιοικητικός, προσηλωμένος στις αξίες της αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα του είναι ανθρωποκεντρικό, οραματικό, δυναμικό, σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Κοσμόπουλος, δεσμεύτηκε ότι “με τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έναρξη της θητείας μας θα έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης 17 κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες παρεμβάσεις”, που όπως είπε εγγυώνται τη αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της εξυπηρέτησης των δημοτών από το Δήμο.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

-Η διαμόρφωση πλαισίου λειτουργίας και διοίκησης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το οποίο ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της πολιτιστικής άνθησης όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

-Η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

-Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης με προτεραιότητα τη διαμόρφωση της κοίτης του Νέδοντα και τον καθαρισμό όλων των ρεμάτων. Μάλιστα ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι “η κλιματική αλλαγή είναι εδώ”και δεν υπάρχει περιθώρια καθυστερήσεων για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

-Η συγκρότηση γραφείου ευρωπαϊκών σχέσεων και η στελέχωση του με εξειδικευμένους επιστήμονες.

-Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο όσο και έμπρακτα με τριετή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη  των νέων επιχειρηματικών έως 35 χρόνων.

-Η ίδρυση γραφείου αγροτικής ανάπτυξης από εξειδικευμένους επιστήμονες.

-Η εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης, οι ασφαλοτρώσεις, οι διανοίξεις οδών, η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ως άμεση απάντηση στον κίνδυνο κυκλοφοριακής συμφόρησης

-Ο εκσυγχρονισμός του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας για να διασφαλιστεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καλαμάτας, που είναι η ποιότητα των νερών του μεσσηνιακού κόλπου. Ταυτόχρονα η διαχείριση απορριμμάτων με ανακύκλωση, κομποστοποίση ενημέρωση, ιδιαίτερα του μαθητικού πληθυσμού.

-Η κατασκευή ενός τουλάχιστον κλειστού γυμναστηρίου-προπονητηρίου.

-Έργα στις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα αποχέτευση λυμάτων στη Θουρία, αντιπλημμυρικά στα Αρφαρά, συντήρηση και επέκταση της αγροτικής οδοποιίας στον Άρι.  

-Η συγκρότηση μόνιμου συνεργείου άμεσης παρέβασης από την Υπηρεσία Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία με έργο τη μέριμνα και τη φροντίδα γειτονιών και δημοτικών διαμερισμάτων καθημερινά σε ζητήματα φωτισμού, καθαριότητας κ.ά

-Η μέριμνα για την εκπαίδευση με την απόκτηση οικοπέδων για κτιριακές υποδομές για το 4 Νηπιαγωγείο, το 17 Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Γυμνάσιο.  

-Η κατασκευή εφτά παιδικών χαρών σε Βέργα, Θουρία, Ασπρόχωμα, Λιανέικα και σε τρία νηπιαγωγεία της Καλαμάτας.  

-Η κατάρτιση τοπικού προϋπολογισμού για τις τοπικές κοινότητες ώστε να μπορούν να κάνουν οι ίδιες τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις.

-Η αναδιάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

-Η επέκταση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ σχετικά με τις εκπτώσεις που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρίες από 80% και πάνω στα άτομα από 67% αναπηρία και πάνω.

-Η ένταξη της Καλαμάτας στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων με ποτάμια.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις ομιλίες των ανθρώπων του αθλητισμού, όλοι υπογράμμισαν την αγάπη τους για την πόλη της Καλαμάτας και ανέσυραν υπέροχες μνήμες τους από την εποχή που έρχονταν εδώ για την προετοιμασία τους. Ο μόνος που δεν είχε γνώση για το παρελθόν της Καλαμάτας ως προορισμού για την προετοιμασία αθλητών παγκόσμιου βεληνεκούς ήταν ο νεότερος Σωτήρης Κυρανάκος, από το ΣΕΓΑΣ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ποτέ ο Δήμος Καλαμάτας δεν απευθύνθηκε σε εκείνον ώστε να γίνει κάτι στην πόλη για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, παρότι η Καλαμάτα, επέμεινε, είναι ιδανική πόλη για την προσέλκυση αθλητών και αθλητικών διοργανώσεων.

Στ.Μ.