Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 02:35

Η Ελένη Αλειφέρη στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μελών του

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Τα προβλήματα που απασχολούν τα ΑΜΕΑ – Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Μεσσηνίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέλη της ευπαθούς ομάδας με την υποψήφια Δήμαρχο Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του συνδυασμός της υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας “Πρωτεύουσα Δύναμη”...

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, “σε κλίμα κατανόησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η αναλογική έκπτωση στο τιμολόγιο νερού με κριτήρια και παραμέτρους το ποσοστό αναπηρίας και το εισόδημα, η διευκόλυνση κυκλοφορίας και πρόσβασης στην πόλη (ειδικές διαβάσεις, ράμπες, προσαρμογή των λεωφορείων και των στάσεων,  κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό ζητούν και ελεύθερη στάθμευση στην πόλη για όσους έχουν κάρτα αναπηρίας και περισσότερες ράμπες πρόσβασης στην παραλία με κωδικό SEATRACK.

Επίσης, η απασχόληση, η εργασία και η πρόσληψη ΑμΕΑ σε θέσεις ανάλογα των δεξιοτήτων τους, η περίθαλψη και άλλα ζητήματα.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται ακόμη, η παραχώρηση χώρου στο  δημαρχείο για όλους τους συλλόγους ΑμΕΑ και η νομική - γραμματειακή υποστήριξη.

Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι πάγια πολιτική της ίδιας και του συνδυασμού της είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων μέσω των δημοσίων Δομών ώστε να έχουν αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση”.