Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 17:38

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος στο ΤΕΙ: Να γίνει το ίδρυμα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Δήμου Καλαμάτας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” 
Το πως μπορεί να γίνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, που συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Δήμου Καλαμάτας συζήτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος με τον πρύτανη του ΤΕΙ, Ιωάννη Καπόλο...

Στη συνάντησή τους, παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Βασίλη Κοσμόπουλου και του αντιπρύτανη Δημήτρη Πετρόπουλου, συζητήθηκαν, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού “οι προοπτικές της νέας δομής (μετά τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο), η αναγκαία συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά πάνω από όλα η αλληλεπίδραση, η εξωστρέφεια του Ιδρύματος, ώστε να καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας του δήμου μας.

Συνέργειες στο αγροτικό τομέα, στη διατροφή, τη συνεργασία με τις μικρότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, την αναβάθμιση του πράσινου της πόλης, αποτελούν προτεραιότητες για το συνδυασμό. Ζητήματα όπως η επέκταση του ποδηλατοδρόμου, η ανάγκη λειτουργίας προαστιακού, ώστε η μετακίνηση να γίνεται απρόσκοπτα, είναι θέματα που έθεσαν οι πρυτανικές αρχές.   

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσω του προέδρου Γ. Αγγουρά, ζήτησαν τη διεκδίκηση αύξησης θέσεων εργασίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος άκουσε τον προβληματισμό των φοιτητών σε ότι αφορά τις δυσκολίες εξεύρεσης κατοικίας και την ανάγκη κατασκευής νέας φοιτητικής εστίας.

Η επίσκεψη συνεχίσθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης, που αποτελεί κόσμημα και θα πρέπει να εξελιχθεί σε εργαλείο γνώσης για το Δήμο μας. Ενημέρωση έγινε και από τον καθηγητή κ. Ζακυνθινό για τις προοπτικές του μεταπτυχιακού.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ, όπου συζήτησαν με τη διευθύντρια και τους εργαζόμενους ζητήματα απασχόλησης και τα νέα προγράμματα που ενδιαφέρουν τους νέους”.